Pretty in pink

Eliteseriens mest fargerike keeperduo finner du i FK Haugesund denne sesongen.

I 1986 ble 'Pretty in pink' med blant andre Molly Ringwald og James Spader en av filmårets aller største kassasuksesser. 31 år senere er det duket for en oppfølger. Denne gang på Haugesund Stadion med Per Kristian Bråtveit og Helge Sandvik i hovedrollene.

FK Haugesunds keeperduo går nemlig 2017-sesongen i møte med et rosa draktsett som alternativ til det mer tradisjonsbundne blå keepersettet og keeperne selv er fornøyde med fargevalget.

- Det er utradisjonelt, men kult. Det er viktig at vi har et draktsett som ikke kolliderer med motstandernes draktfarger og med dette settet er vi godt innenfor i så måte, sier Helge Sandvik og legger til at FK Haugesunds materialforvalter Otto Pedersen var en sterk pådriver for valget av akkurat disse fargene.

Rosa + fotball = sant

Rosa drakter har allerede vært i bruk i såvel norsk fotball som i det store utland. Follo FK nådde cupfinalen i 2010 iført et rosa draktsett som ble benyttet for å sette fokus på kampen mot brystkreft og påfølgende år spilte Sogndal flere kamper i Eliteserien i rosa fra topp til tå.

Materialforvalter Otto Pedersen har vært en sterk pådriver for valget av akkurat disse fargene.

— Helge Sandvik

Den italienske Serie A-klubben Palermo har alltid hatt rosa som sin primærfarge på hjemmedrakten og opp gjennom årene har både Hamburger Sportsverein, FC København, Everton, Anderlecht, Rangers, Juventus, Barcelona og Real Madrid gått sesonger i møte med samme draktfarger. FK Haugesund blir således siste tilskudd til rekken av storklubber som tyr til rosa i draktfargene. 

Macron Rosa
Roger Langaker & Co. i Macron Store står klare til å selge den nye keeperdrakten

I salg hos Macron Store

Den rosa drakten er fra og med i dag å få kjøpt på Macron Store i Karmsundsgaten til den nette pris av 499,- for barnedrakt og 699,- for drakt til voksne.

Annonse fra Eliteserien: