Referat FKH - Brann

Slo serielederen på Haugesund Stadion. (Foto: Kjell Bua)

Eirik Horneland måtte klare seg uten flere tradisjonelle førstevalg i søndagens treningskamp mot Brann på Haugesund Stadion. Christian Grindheim, Vegard Skjerve, Torbjørn Kallevåg, Per Kristian Bråtveit og Bruno Leite var alle ute med enten sykdom eller skade - uten at det syntes å legge noen større demper på FKH-spillet.

Nysignerte Ibrahima Wadji fikk sin debut fra start og introduserte seg like godt for Haugesundspublikummet med scoring i sin første FKH-opptreden. Sogar etter et pent stykke arbeid der senegaleseren ga prov på både teknikk og frekkhet i det han tråklet seg forbi Brann-forsvaret.

Gjestene fra Bergen hadde frem til dess produsert det lille som hadde vært av muligheter, men etter 1-0 scoringen skulle FKH overta stadig mer av spillet.

Like før pause runget 'Ga-ga-ga-ga-ga' på ny over stadion - denne gang etter en frisparkperle fra Joakim Våge Nilsen. Fra vel 20 meter benyttet bømlingen venstrebeinet til å skru ballen over muren, ned under tverrliggeren og inn bak Brann-keeper Radlinger.

Redusering på straffe

Etter pause hadde Brann mye ball, og kom også inn igjen i kampen takket være en redusering fra straffemerket etter vel 50 minutters spill. Vito Wormgoor sikker eksekutør i det tilfellet - stilt overfor en ellers god Helge Sandvik i FKH-buret.

Serielederen produserte en stor dobbeltsjanse etter 67 minutter, men ikke veldig lenge etter skulle David Akintola sette spikeren i Brann-kista med en resolutt avslutning bak Branns keeper etter å ha blitt spilt fint alene gjennom av Kristoffer Velde.

Akintola og Velde skulle siden få hver sin store mulighet til å øke ledelsen, men kampen ebbet til slutt ut med seier 3-1 foran vel 600 fremmøtte tilskuere.

Det ble forøvrig ikke gitt ved dørene i treningskampen og både Frederik Gytkjær og Steffen Lie Skålevik (Brann) måtte gå av banen med skader.