Returnerer mot Åsane

"Jokke" endelig tilbake på banen.

Lørdag møter FK Haugesund Obosliga-laget Åsane til treningskamp i Storhall Karmøy. En som gleder seg litt ekstra er Joakim Våge Nilsen. Etter å ha gått skadet mesteparten av fjorårssesongen har bømlingen fulgt skjemaet nærmest til punkt og prikke i  sesongoppkjøringen og endelig blitt klar for å prøve seg i kamp igjen.  

For første gang siden september i fjor.


Se intervjuet med Joakim Våge Nilsen etter fredagens trening.

Tre kamper - tre seire

Oppgjøret mot Åsene blir årets tredje treningskamp for et FK Haugesund som så langt har slått et sammensatt 'Presselag' med 3-1 og siden fulgt opp med 3-2 seier over kinesiske Dalian Yifang for vel to uker siden.

Gjestene fra Bergen er nyopprukket til Obosligaen denne sesongen, etter å ha tilbragt en sesong nede på PostNord-nivå i etterkant av nedrykket fra nivå to etter sesongen 2018, og de oransje og sort-kledde har levert tre solide treningskamper i oppkjøringen så langt i vinter.

Så sent som på onsdag ble divisjonskollega Øygarden FK slått 4-0 - og tidligere har både SK Brann (1-0) og Sotra SK (6-0) måttet bite i det sure kunstgresset i møte med 'Martyrene fra Myrdal Gress'. Laget har også høstet mange godord for fotballen man har servert så langt i 2020.

Lagene møttes til treningskamp i storhallen på Vea også for to år siden - i et oppgjør som endte 2-2 etter scoringer av David Akintola og Christian Grindheim.

Lokalt innslag hos gjestene

På årets utgave av Åsane finner vi åkrabuen Kristoffer Stava som var med og bidro til opprykket etter ankomsten fra Sotra SK forrige sesong, og av FK Haugesunds-spillere har Fredrik Pallesen Knudsen en fortid i oransje og sort - på lån fra SK Brann i sesongen 2016.

For FK Haugesund ventes også Ben Karamoko og Alexander Stølås å få spilletid etter å ha returnert fra langtidsskader og trolig blir også nyankomne Mads Berg Sande å se i aksjon i Storhall Karmøy.

Avspark klokken 16.00.

Oppgjøret kan også ses på Haugesunds Avis.

Annonse fra Eliteserien: