Sen seriestart i 2019

NFF presenterte mandag ettermiddag hovedterminlisten for de fire neste sesongene.

Tidlig og sen seriestart i Eliteserien avløser hverandre annethvert år de neste fire sesongene. Det sto klart da Norges Fotballforbund mandag ettermiddag presenterte hovedterminlistene for sesongene 2019, 2020, 2021 og 2022.

En arbeidsgruppe bestående av representanter fra utvalgte Eliteserieklubber, Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har jobbet frem det endelige resultatet som siden ble vedtatt av styret i NFF mandag ettermiddag. 

Det innebærer at man viderefører prinsippvedtaket som ble fattet i 2016 om å operere med sen seriestart i oddetallsår og tidlig seriestart i partallsår med internasjonale mesterskap.

For de fire neste sesongene innebærer det at Eliteserien starter og slutter på følgende datoer.

  • Eliteserien 2019 starter siste helgen i mars, med serieavslutning den første helgen i desember. Cupfinalen spilles 8. desember.
  • Eliteserien 2020 starter i i midten av mars, med serieavslutning den siste helgen i november. Cupfinalen spilles 6. desember
  • Eliteserien 2021 starter første helgen i april, med serieavslutning den siste helgen i november. Cupfinalen spilles 5. desember
  • Eliteserien 2022 starter i midten av mars og avsluttes før Fotball VM i Qatar spilles i perioden 14. november til 18. desember. Eksagte datoer  vil avhenge av UEFAs organisering av europacupene sesongen 2022/2023.

- Det har blitt gjennomført et grundig arbeid der alle har blitt hørt, alle har gitt, og mange har fått. Etter vår vurdering en god plan som vil gi sportslig utvikling og gode opplevelser for publikum, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball om prosessen som har ledet frem til hovedterminlistene for de neste fire sesongene.

Norges Fotballforbund sier i en pressemelding at forholdene skal legges til rette for norske europacupdeltakere også fremover: "Felles for de fire neste årene er at det blir to helgers spillefri i juli, samt at forholdene skal legges til rette for norske lag som skal spille kvalifiseringskamper i UEFA-turneringene. Rent konkret betyr det at spilleplanen i Eliteserien kan bli justert både i kvalifiseringen og dersom norske lag går videre til gruppespillet."

Annonse fra Eliteserien: