Ser frem til seriestart

FK Haugesund stiller lag i Nasjonal G19-serie denne sesongen og allerede til uken er seriespillet i gang.

For a-laget drøyer seriestart fortsatt vel to måneder, men for enkelte av akademilagene starter sesongen for alvor allerede til uken. Nytt av året er at FK Haugesund stiller lag også i den nasjonale G19-serien og til uken er det allerede klart for serieåpning borte mot Kongsvinger.

Akademisjef Søren Lykke er klar på hvorfor FK Haugesund denne sesongen velger å stille lag også på dette alderstrinnet i den nasjonale serien. 

- Spillerne på vårt lag er til daglig hjemmehørende på FKH 2 så de kommer til å spille kamper på to arenaer denne sesongen. Grunnen til det er at vi ønsker å la rekruttspillerne også få spille aldersjevnbyrdige fotballkamper på høyeste nivå i Norge. Når de spiller 4. divisjon med FKH 2 spiller man en annen type fotball, med helt andre kampbilder enn det man får i møte med jevnaldrende spillere. Vi ønsker kamper der vi får et mer variert kampbilde, og like store deler forsvarsspill som angrepsspill - mens man på FKH 2 har en større ubalanse i kampbildene, sier Lykke.

Bull
FKH 2-trener Espen Bull Tornøe leder spillerne sine på flere fronter denne sesongen.

Ønsker å nå Europa

For akademisjefen og trener Espen Bull-Tornøe er det viktig at spillerne blir stimulert på forskjellige kamparenaer og målsettingen før seriestart er klar. Man vil vinne hele den nasjonale G19-serien. 

- Vi går selvsagt for å vinne. Det ligger en stor premie i potten ved at man da kvalifiserer seg til først å møte skandinavisk motstand og siden spill mot lag fra andre deler av Europa. Det er selvsagt en enorm gulrot for oss og våre spillere, forteller FKHs akademisjef. 

Det hjemlige seriespillet danner nemlig utgangspunkt for hvilke lag som siden representerer Norge i G19-utgaven av Champions League.

Foruten Kongsvinger møter FK Haugesund både Bodø/Glimt og Tromsø i sin pulje denne vårsesongen. Søren Lykke mener det gir god læring til unge, ambisiøse spillere.

- Det betyr lange reiser frem og tilbake, men de gjøres unna i løpet av en og samme dag. Rekruttspillerne jobber mot å bli a-lagsspillere og der er dette hverdagen som man også må forberede seg på og venne seg til.

FK Haugesund stiller med spillere som i praksis holder G18-alder i årets serie.

Kamper

FK Haugesund spiller følgende kamper i den nasjonale G19-serien denne våren:

19. februar: Kongsvinger - FK Haugesund klokken 13.30 på Gjemselund Kunstgress

8. mars: FK Haugesund - Bodø/Glimt klokken 15.45 på Gymnasbane 5

15. mars: Tromsø - FK Haugesund klokken 15.00 på Alfheim Stadion

5. april: FK Haugesund - Tromsø klokken 14.00 i Storhall Karmøy

7. mai: Bodø/Glimt - FK Haugesund klokken 13.00 på Aspmyra Stadion

25. juni: FK Haugesund - Kongsvinger klokken 14.00 på Gymnasbane 5

Basert på resultater deles siden de deltakende lag inn i nye avdelinger i høstsesongen.

Annonse fra Eliteserien: