Sesongsavslutning for FKH Akademiet

Prisdryss til akademispillerne onsdag kveld.

VIP-fasilitetene på Haugesund Stadion var fylt til randen da de onsdag kveld huset FKH Akademiets sesongsavslutning. Spillere fra hele regionen, fra Bremnes i nord-vest til Odda i øst og Skudenes i sør, samt foresatte la onsdagskvelden til stadion for å få med seg akademiets egen oppsummering av en lang og innholdsrik sesong - samt utdeling av diverse utmerkelser.

Akademisjef Søren Lykke ønsket velkommen, trenerutvikler Klaes Egel Rasmussen redegjorde for utviklingsløpene spillerne kan ha både lokalt og nasjonalt, trioen Dennis Horneland, Kevin Krygård og Kristoffer Velde delte erfaringer fra sin tid som akademispillere og de respektive lags trenere oppsummerte sesongen slik den artet seg for akademiets G12, G14, G16 og rekruttlag.

Akademiklassifiseringen ble gjennomgått av akademisjef Søren Lykke og akademiets mange landslagsspillere ble presentert ved navn.

Hedret støtteapparatet

Assistenttrenerne Morten Lysøe Karlsson og Elias Jøssang Kerchaoui ble takket av for jobben de har gjort i akademiet før de nå tar fatt på nye treneroppgaver i henholdsvis Haugar og Vard/Avaldsnes.

Opp- og altmuligmennene Nils Arne Lie og Alf Magne Åserød ble viet fortjent oppmerksomhet for innsatsen de har lagt ned i 2019, gjerne til alle døgnets tider, for at logistikken skal løpe mest mulig smertefritt i gjennomføringen av trening og kamp. 

Det som siden kjennetegnet trenernes oppsummeringer av sesongen vi har lagt bak oss er spillere i vekst og utvikling, både på og utenfor banen, høyt treningsfremmøte, god treningskultur og prestasjoner som tidvis har vært veldig gode.

Utmerkelser

Nord-gutten Vebjørn Storstein var første spiller opp på podiet i egenskap av å bli kåret til årets spiller på akademiets G12-lag, mens Sander Østraat fra Stord stakk av med samme utmerkelse som årets spiller på G14. Vegard Solheim (Skjold) fikk hedersbevisningen for sesongen han har lagt bak seg som G16-spiller og Hans-Jacob Nesheim (Vard) ble kåret til årets spiller på FKH 2.

Troy Engseth Nyhammer (Bremnes) ble årets poengkonge på G14, en internkonkurranse basert på en lang rekke konkurranser i forbindelse med trening og kamp gjennom året, mens Daniel Rommetveit fikk et synlig bevis på at hans scoring med ansiktet da han sto i veien for en klarering i en seriekamp for Djerv 1919 ble vurdert som "årets mål" blant G16-spillerne.

Til slutt ble Eric Ndayisenga kåret til "Årets talent" i hele FKH Akademiet, som følge av en meget fin sesong som både har gitt europacup-erfaring og Eliteseriedebut. 

Med fasit i hånd ble det et solid, innholdsrikt og minneverdig akademiår som fikk sin naturlige avrunding onsdag kveld.

Annonse fra Eliteserien: