Skal farge byen hvit og blå

Haugesund sentrum flagger på kampdag.

Denne sesongen tar FK Haugesund opp igjen tradisjonen med å flagge på kampdag. Går du gjennom Haraldsgata helgen FK Haugesund spiller hjemmekamp i 2018 skal FKH-flagg i hvitt og blått være lett synlige i sentrum.

Sentral i initiativet er Odd Fossan Waage jr. og Haugesund Sentrum som sammen med FK Haugesund har fått byens forretninger til å slutte opp om kampdager i Haugesund som "flaggdag".

Delte ut flagg i sentrum

Tina Røvær og Tina Lønning i FK Haugesund brukte mandag formiddag sammen med Fossan Waage jr. på å besøke de ulike forretningene i sentrum og overrekke kampdagsflaggene. Deriblant Totalen Kaffebar.

- Dette er en fin tradisjon som vi ønsker å ta opp igjen. For oss er det viktig å både være synlige utad og, ikke minst, at hele Haugalandet er stolte av klubben. En måte å vise at hele regionen stiller seg bak FKH på er å flagge på kampdag - det være seg forretninger og privatpersoner. Når vi lanserte ideen overfor Odd og de øvrige i Haugesund Sentrum var de umiddelbart på ballen, og det har kun vært godvilje å møte over alt, kunne arrangementsansvarlig i FK Haugesund Tina Røvær fortelle under dagens rundtur i sentrum. 

11
Hvitt og blått blir en del av fargespillet i Haugesund fremover.

Kampplakater

Foruten lett synlige flagg på kampdag, vil man i 2018 også finne den gode, gamle kampdagsposteren hengende rundt omkring i distriktet. Hver hjemmekamp får den siste uken før kamp sin egen unike kampplakat som forteller at en ny festkveld på Haugesund Stadion er rett rundt hjørnet. 

Tina Lønning, privatmarkedssjef i FKH, forklarer tanken bak plakatene med at man vil tilbake til det gamle.

- Det handler selvsagt om å være synlig - også på tradisjonelle måter som ofte blir nedprioritert i møte med nye informasjonskanaler som sosiale medier o.l - og ikke minst synes vi det er en kul greie. Plakatene må man gjerne ta med og henge opp hjemme når de har gjort nytten sin, men vent med å ta de ned til kampen er spilt, sier Lønning mens hun henger opp en av de mange posterne som forteller at FK Haugesund møter Molde i årets første hjemmekamp på søndag. 

Annonse fra Eliteserien: