Starter kampsesongen mot Presselaget

Flere unggutter får sjansen i årets første treningskamp.

Halvannen måned er gått siden FK Haugesund sist spilte kamp, dengang cupfinale på Ullevål, men søndag er det endelig duket for skikkelig kampaction for FKH-spillerne igjen. Nærmere bestemt i Storhall Karmøy der den tradisjonsrike kampen mot 'Presselaget' innleder kampsesongen. Oppgjøret pleide tidligere å avslutte fotballåret, men ble for noen år siden flyttet til starten av sesongen og markerer nå begynnelsen på en terminliste som strekker seg helt frem til slutten av november.

Sesongkort: Eget sete til beste mulige pris på FK Haugesunds hjemmekamper

FKH-trener Jostein Grindhaug ser frem til å komme i gang med treningskampene og er glad for at man kan by det lokale publikum på et oppgjør mot regionens nest beste spillere.

- Først og fremst er det en bra fest for alle som er fotballinteresserte på Haugalandet som får sett de lokale spillerne - og så får vi løpt i kamp som blir det siste vi gjør før vi reiser til Spania på en intensiv treningsleir.

Spillerne som var skadet i avslutningen på forrige sesong spares i søndagens oppgjør og er først aktuelle til treningskampen som spilles i Marbella om drøyt to uker, men flere up and coming navn blant rekruttene på FKH 2 blir ventelig å se i aksjon for FK Haugesund i Storhall Karmøy.

Nye bekjentskaper i FKH-troppen

Publikum får også anledning til å stifte bekjentskap med Ulrik Fredriksen som nylig signerte for FK Haugesund i en overgang fra Sogndal samt G16-landslagsspiller Jonas Skjerven Valland som også er med i kamptroppen.

FK Haugesund stiller med følgende kamptropp i Storhall Karmøy søndag kveld:

Helge Sandvik, Frank Stople, Mikkel Desler, Hans-Jacob Nesheim, Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann, Jonas Skjerven Valland, Thore Pedersen, Mathias Aastvedt Dahl, Niklas Sandberg, Kristoffer Velde, Vegard Hagen, Christian Grindheim, Kristoffer Gunnarshaug, Jacob Kvarven, Bruno Leite og Kevin Krygård.

hhTuogScHxM
Roy Miljeteig i aksjon for FK Haugesund i 2016. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Dette er Presselaget

Presselaget består av spillere fra de øvrige klubbene på Haugalandet og stemmes frem av Haugesunds Avis' lesere. I tillegg plukker også trenerduoen Tore Emberland og David Rasmussen ut enkelte av spillerne i troppen.

I årets utgave finner man mange navn med en fortid i FK Haugesund - atpåtil flere med Eliteserie-erfaring på CV'n - og den mest profilerte spilleren er trolig Roy Miljeteig som nå spiller for Vard, men som i sesongen 2016 spilte 19 kamper i serie og cup for FK Haugesund. I tillegg består årets Presselag av følgende spillere:

Thomas Kinn (Vard), Herman Børreson Fossdal (Djerv 1919), Martin Nordtveit (Vard), Tobias Kvalvågnes Guddal (Djerv 1919), Raymond Skjelde (Vard), Morgan Karlsen (Vard), Anders Underhaug(Åkra), Daniel Aarås (Vard), Simen Sandslett (Åkra), Jakob Rasmussen (Åkra), Tom Undheim (Djerv 1919), Jonas Andreasson (Vard), Robert Kling (Vard), Preben Fauskanger (Åkra), Erling Flotve Myklebust (Vard) og Maid Memić (Djerv 1919).

Vard-spiller Claus Niyukuri har meldt forfall på grunn av skade.

Praktisk info

Avspark: 18.00 i Storhall Karmøy.

Pris: 100,- for voksne og 50,- for barn.

Speaker: Tore Risanger.

Arrangør: Haugesunds Avis, SK Vedavåg og Storhall Karmøy.

Annonse fra Eliteserien: