Starter mot Øygarden

Joakim Våge-Nilsen spiller fra start i fredagens treningskamp.

Haugesund Stadion huser nok en treningskamp når Obosliga-laget Øygarden FK kommer på besøk fredag formiddag. Sist lørdag ble Brann slått 3-0 samme sted, da uten Joakim Våge Nilsen i startoppstillingen, men mot Øygarden er bømlingen tilbake blant de 11 utvalgte.

Jostein Grindhaug vil se mer av det samme han fikk servert mot Brann også mot Øygarden og i særdeleshet at spillerne vil vise seg frem.

- Vi var et lag som var langt mer påskrudd enn det Brann var i forrige treningskamp. Jeg vil se den samme viljen også i morgen. Ikke bare fra de som starter, men også fra innbytterne som må vise at de er sultne på å vise seg frem. Vi har gode treningsøkter og jeg håper at fredagens kamp blir nok en bekreftelse på at vi er på rett vei før seriestart, sa FKH-treneren etter torsdagens lette treningsøkt på Haugebanen.

En endring i startoppstillingen

Etter torsdagens trening ble også startoppstillingen tatt ut og den forteller at det kun blir én endring sammenlignet med de 11 som startet mot Brann. Det innebærer følgende lag mot Øygarden fredag:

Helge Sandvik, Mikkel Desler, Ben Karamoko, Benjamin Tiedemann, Thore Pedersen, Kevin Krygård, Christian Grindheim, Joakim Våge Nilsen, Niklas Sandberg, Benjamin Källman og Alexander Ammitzbøll.

Frank Stople, Ulrik Fredriksen, Kristoffer Gunnarshaug, Mads Sande, Bruno Leite, Kristoffer Velde og Ibrahima Wadji utgjør resten av kamptroppen. 

Fra torsdagens trening

For Mads Sande innebærer kampen et gjensyn med tidligere lagkamerater i klubben han forlot til fordel for FK Haugesund i vinter, mens også Kristoffer Velde kan se tilbake på en kort periode på utlån til Øygardens forgjenger, Nest-Sotra, i starten på forrige sesong.

Hos gjestene fra Sotra ventes tidligere FKH-spiller Anthony Ikedi å få spilletid.

Fredrik Pallesen Knudsen og Alexander Stølås står over oppgjøret.

Streng kampprotokoll

Treningskampen blir som sist lørdag arrangert med kun et fåtall mennesker tilstede, men nytt fra oppgjøret mot Brann er at ekstern presse får anledning til å være tilstede med tilsammen ti representanter etter at Norges Fotballforbund lempet på kampprotokollbestemmelsene torsdag formiddag. Ellers er antall personer tillatt på stadion begrenset oppad til 50 personer og forbudet mot tilskuere blir dermed videreført.

Oppgjøret mot Øygarden har avspark klokken 13.00 og kan sees på stream hos Haugesunds Avis.

Annonse fra Eliteserien: