Sterk kamphelg for akademiet

Seier i begge oppgjør da både G14 og G16 møtte lag fra Sørfylket.

Det var duket for kretslagskamp mellom Nord- og Sør-Rogaland denne helgen da regionenes respektive G14-kretslag møttes til dyst i regnværet i Haugesund Idrettspark.

Kretslaget nord for Boknafjorden er i praksis identisk med FK Haugesunds G14-spillere og ga slik sett fin matching til våre spillere. 

Trener Espen Elvemo fikk da også se en godt gjennomført kamp av sine gutter og bursdagsbarnet Matteus Hernar fikk like godt æren av å sette kampens første scoring. 

- Vi jobber hardt sammen og er flink til å spille sammen for å skape oss muligheter. Morsomt at vi skaper tre scoringer på dødball, med taktikk som guttene selv har laget. Jeg vil løfte frem Pål Engseth Lie og Anders Larsen(begge Bremnes) med solide prestasjoner i midtforsvaret. I tillegg synes jeg alle spillerne våre gjør en god kamp denne dagen. Rogaland Sør var som vanlig sterk motstand og vi takker de for kampen!

Kampfakta

Rogaland Nord G14 - Rogaland Sør G14 3-1 (2-0)

1-0 Matteus Hernar (Vard Haugesund) 

2-0 Emil Skogøy Waage (Stegaberg)

3-0 Mikkel Hope (Stord)

3-1 Rogaland Sør.


Se scoringene fra oppgjøret i Idrettsparken.

Sterk seier i Stavanger for G16

Årets siste Rogalandsderby stod for tur da FK Haugesund sine 15- og 16-åringer tok turen over Boknafjorden for å møte Viking.

Med løpskraft og engasjement i bunn var det FK Haugesund som startet best, men Viking sto for kampens første mål da en fin opprulling ble banket knallhardt i nettet bak FK Haugesunds sisteskanse Sander Østraat (Stord IL). FK Haugesund behøvde derimot ikke lang tid på å riste av seg skuffelsen og under et minutt etter Vikings scoring, brukte Andre Hovland Lønning (Bømlo IL) farten sin, forserte langs venstresiden og fant Sander Innvær (Bremnes IL) foran mål. Bømlingen satte siden ballen bak en forfjamset Viking-keeper. 

Etter ca. halvtimen spilt tok Viking nok en gang ledelsen etter passivt forsvarsspill, men heller ikke denne ledelsen varte lenge. Løpsmaskinen Sondre Klaussen Øvrebø (Djerv 1919) gikk på et av sine mange bakromsløp, dro av en forsvarsspiller, kom alene med keeper og trillet ballen uegoistisk til spisspartner Mathias Tjoland (SK Vedavåg) som enkelt kunne trille ballen i det åpne buret.

Fortjent seier

I 2. omgang var det FK Haugesund som starter best og man fikk betalt for et høyt og aggressivt press. Gang på gang vant man ballen høyt i banen og det var bare et tidsspørsmål før en av de store sjansene skulle gi «klingende mynt i kassa». Det skjedde til slutt da Anders Bondhus (SK Vard) kom på en fin overlapp på venstresiden og slo et tidlig innlegg til Mathias Tjoland som befant seg alene foran mål og satte ballen kontrollert i høyre hjørne.

Etter at bortelaget tok ledelsen bølget kampen frem og tilbake, med store sjanser i begge ender. Mot slutten hadde Viking mange farlige dødballer og var nære på ved flere anledninger, men en våken Sander Østraat (Stord IL) stopper alt som kom mot han og FK Haugesund kunne ta en fortjent seier i nok et jevnt oppgjør mot Viking.

Trener Øyvind Hompland var naturlig nok fornøyd med å dra hjem fra Stavanger med seier i bagasjen. 

- Prestasjonen er periodevis veldig god. Vi har energiske spillere, som kan løpe mye og fort og Viking sliter etter hvert veldig med å spille seg ut av vårt høye press. Det er alltid gøy å vippe en jevn kamp i vår favør, og spillerne skal ha all mulig kreditt for å klare å mobilisere krefter og kvalitet nok til å vinne mot en så god motstander.

André
André Hovland Lønning var toneangivende i seieren mot Viking.

Årsbeste etter pause

FKH-treneren trekker særlig frem det at man i første omgang klarte å bruke ballen fornuftig på plussiden de første 45 minuttene, men også at laget fremsto svake i 1. forsvarsarbeidet og at man forsvarte seg dårlig kollektivt på minussiden. Dette gjorde at Viking kom for enkelt til muligheter.

- Dette er noe vi har vært veldig bevisste på i treningsperioden siste måneden, så det var skuffende at vi ikke så bedre ut i den fasen. I 2. omgang klarte spillerne å korrigere dette og la mer stolthet i forsvarsjobben. Da var vi også langt bedre i denne fasen. Andre omgangen er nok noe av det bedre vi som lag har gjort i kalenderåret 2020.

Hompland trakk frem en håndfull navn da ekstra kred skulle deles ut etter kampen. Kantspillerne Sander Innvær og Andre Hovland Lønning dokumenterte begge fart og evne til å dra av spillere 1 mot 1 offensivt og våget å bruke ferdighetene sine.

- I tillegg skal Sander (Innvær) også ha skryt for å gjøre en skikkelig jobb defensivt, supplerer Hompland.

Spissparet med Sondre Klaussen Øvrebø og Mathias Tjoland rev og slet i et forfjamset Vikingforsvar og ga laget enormt med energi. 

- I tillegg kom Brage Røtnes Nielsen (Stord IL) inn i 2. omgang og gjorde en veldig god kamp fra sin midtbaneposisjon, avslutter G16-treneren. 

Kampfakta

Viking – FK Haugesund 2-3 (2-2)

1-0 Viking

1-1 Sander Innvær

2-1 Viking

2-2 Mathias Tjoland

2-3 Mathias Tjoland

Lagoppstilling G16 (1-4-4-2): Sander Østraat (Stord IL), Donat Morina (SK Vard), Andreas Ekrene (SK Vard), Tobias Innbjo (SK Vard), Andre Hovland Lønning (Bømlo IL) Sander Innvær (Bremnes IL), Martin Alvsaker (Stord IL), Sander Vold (Bømlo IL), Vegard Solheim (Skjold IL) Mathias Tjoland (SK Vedavåg), Sondre Klaussen Øvrebø (Djerv 1919).

Benyttede innbyttere: Brage Røtnes Nielsen (Stord IL) Anders Bondhus (SK Vard)

Annonse fra Eliteserien: