Storvokst keeper på besøk

Med sine 195 centimeter ruver Maciej Gostomski i terrenget.

Torsdag ettermiddag landet den polske keeperen Maciej Gostomski på Helganes Lufthavn. 30-åringen har ankommet Haugalandet for å vise seg frem for FK Haugesund og kommer med tonnevis av erfaring og rutine i bagasjen.

Etter å ha tilbragt de første årene av karrieren i en rekke forskjellige klubber i Polen, skjøt den for alvor fart da han ble sisteskanse i Bytovia Bytow som 22-åring. Derifra skulle ferden siden gå videre til den polske storklubben Lech Poznan, klubben FK Haugesund møtte i Europa League-kvalifiseringen i 2017, hvor han var førstevalget mellom stengene da klubben vant sitt foreløpig siste seriemesterskap i sesongen 2014/2015.

Kort sejour i Skottland

Etter et kort opphold i skotske Glasgow Rangers uten å få spilletid returnerte Gostomski til polsk fotball og Korona Kielce i 2016. To år senere skrev han under for Krakow-klubben KS Cracowia hvor han inneværende sesong spilte 11 seriekamper før han brøt kontrakten i begynnelsen av februar. 30-åringen er for tiden kontraktsløs.

Gostomski vil trene med FK Haugesund den kommende uken og blir muligens allerede å se i aksjon i treningskampen mot Sandnes Ulf i Storhall Karmøy fredag ettermiddag.

Annonse fra Eliteserien: