Tap mot Lokomotiv Moskva

Russisk seriemester viste seg for sterk.

Den regjerende russiske seriemesteren Lokomotiv Moskva viste seg å være akkurat så god som både meritter og spillerstallen tilsa, men på tross av en resultattavle som viste 1-3 i favør moskovittene ved kampens slutt var det like fullt mye bra å ta med seg videre for FK Haugesunds spillere.

Starten på oppgjøret kunne vanskelig blitt verre ettersom det kun skulle ta 40 sekunder før Lokomotiv Moskva ved den russiske landslagsspilleren Aleksei Miranchuk utnyttet en feil og tok ledelsen på Marbella Football Center. I forbindelse med scoringen pådro dessuten Fredrik Pallesen Knudsen seg en skade som gjorde videre spill umulig og det første spillerbyttet var dermed et faktum før minuttet var spilt.Inn med Dennis Horneland som dermed gikk fra å møte Åkra-spisser i 4. divisjon i fjor høst til Jefferson Farfan og Eder i februar.

Sjanser og halvfarligheter begge veier

Christian Grindheim & Co. spiste seg likevel gradvis mer og mer inn i oppgjøret og antall sjanser og halvfarligheter var relativt jevnt fordelt i første omgang. Det vil si - etter 39 minutter utnyttet den regjerende russiske seriemesteren på ny en feil av FK Haugesund, denne gang ved den portugisiske landslagsspissen Eder, og omsatte overgangsmuligheten i nok en scoring. Dermed 0-2 til pause.

Starten på andre omgang ble oppløftende, med et FK Haugesund godt inne på Lokomotivs banehalvdel mesteparten av tiden de første 10 minuttene. Det var således ingen ting å si på at Christian Grindheim kunne snike seg inn på bakerste stolpe og stupheade inn reduseringen.

Effektive russere

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake med halvfarlige muligheter til begge lag samt gode offensive tendenser, men det var Lokomotiv Moskva som skulle tegne seg for dagens siste scoring med vel et kvarter igjen å spille. Tvillingbror Anton Miranchuk, også han russisk landslagsmann, målscorer denne gang.

Årets tredje treningskamp endte med det med 1-3 tap, og selv om det aldri er kjekt å gå tapende av banen var det like fullt mye positivt å hente ut av søndagens oppgjør og det som etter alle solemerker vil vise seg å være 2019s aller tøffeste motstander.

Kampfakta

FK Haugesund - Lokomotiv Moskva 1-3 (0-2)

Marbella Football Center

0-1 1. min. Miranchuk (Al.)

0-2 29. min. Eder

1-2 55. min. Grindheim

1-3 75. min. Miranchuk

FK Haugesund: Sandvik, Pedersen (Leite, 46), Karamoko, Knudsen (Horneland, 1) , Stølås, Sandberg (Gunnarshaug, 65), Tronstad, Våge Nielsen (Singoura, 80), Kallevåg, Grindheim (Krygård, 60), Wadji (Kone, 78).

Lokomotiv Moskva: Kochenkov, Ignatiev, Khevedes (Corluka, 46), Kverkvelia, Lysov, Barinov, Kryhovyak (Zhemaletdinov, 80), Al.Miranchuk (Idova, 80), An.Miranchuk (Tugarev, 77), Farfan (Smolov, 46), Eder (Denisov, 62)

Gult kort FK Haugesund: Sandberg

Gult kort Lokomotiv Moskva: Lysov 

Annonse fra Eliteserien: