Tar opp hansken!

Kan haugalendingen utfordre drammenseren?

Daglig leder i FK Haugesund, John Harald Log, har hatt noen interessante måneder i sjefsstolen på Haugesund Stadion etter at koronakrisen rammet samfunnet og fotballen med full tyngde i midten av mars. Mange bekymringer har det vært og flere vil det helt sikkert bli, men midt oppe i alle utfordringer er det to ting som varmer FKH-sjefen.

Maakeveggen: Bli en del av FKH-historien du også

Engasjementet for klubben. Og fotballen spillerne leverer midt oppe i den krevende situasjonen.

Lørdag ble Brann feid av banen på Haugesund Stadion og gjennom mai har støtten fra privatpersoner og næringsliv til Maakeveggen vært fantastisk. Murstein for over 500 000,- er solgt og monumentet vokser seg stadig større og sterkere.

Plukker opp hansken

Nå ønsker Log å ta opp kampen med Drammen.

Strømsgodset har nemlig solgt murstein for imponerende 2 000 000,- til sin 'Folkevegg' på Marienlyst Stadion - skåret over samme lest som 'Maakeveggen' - etter at klubben fra Drammen lanserte den i midten av april. En voldsomt sterk mobilisering på andre siden av fjellet. 

- Når Haugalendinger vil, så får de det til. Det viser både "Sommerbyen" Skudeneshavn, Korslaget og Haugesund Rådhus på Monopol-spillet. Ikke nødvendigvis de viktigste kampene, men vi vant, vi ville mest, sier Log med entusiasme i stemmen. 

Lokal stolthet og patriotisme

FK Haugesunds daglige leder legger ikke skjul på at han er en stor lokalpatriot og at han ser mye av den samme stoltheten han selv føler på rundt seg.

- Måkeveggen vokser, det er ektepar, gamle spillere, gamle helter og den trofaste supporteren. Det er 50-årsgaven, firmanavn og navn på tribuneslitere som har gått i forvegen. Måkeveggen viser Haugalandet i bredde og tyngde.

John Harald Log var blant de første til å sikre seg en murstein i Maakeveggen og har en drøm om at den vokser seg stadig større. 

- Vi har passert over 500 steiner, men vi har plass til flere og klubben trenger hver stein for å bygge fundamentet igjen etter en katastrofal start på 2020 sesongen, en sesong vi forhåpentlig aldri får oppleve igjen.

Samler ikke på andreplasser

Som resten av Fotball-Norge er også FKHs daglige leder imponert over det man har fått til østafjells. 

- Drammen og Strømsgodset har passert 3000 steiner, men de har også holdt på mye lenger enn oss. Vi er seige her på Haugalandet, vi har alltid saft igjen til en siste runde ekstra, og vi liker ikke å bli nummer to i noe. Hadde det ikke vært storveis å slå et "vegkryss på Østlandet" og reist fotballnorges sterkeste grunnmur her hos oss? Historien har vist at hvis vi vil det sterkt nok så er det ingenting som kan stoppe oss, avslutter Log entusiastisk. 

Før han legger til.

- Det er murstein nok til alle.

Slik bestiller du

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000 kroner for privatpersoner og 5000 kroner for bedrifter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Du kan også bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

Spørsmål og informasjon

Du kan også kontakte oss på mail dersom du ønsker mer informasjon eller har spørsmål til hvordan du kjøper deg plass på Maakeveggen.

Annonse fra Eliteserien: