Tester kroatisk keeper

Ivan Čović trener med FK Haugesund denne uken.

Ny uke står for døren og en ny keeper er på plass for å vise seg frem for FK Haugesund. 28 år gamle Ivan Čović har fartstid fra både kroatisk, gresk og rumensk toppfotball og nå kan karrieren fortsette i Norge for den 194 centimeter høye målvakten.

Etter å ha tilbragt ungdomsårene i NK Inter Zaprešić og GNK Dinamo Zagreb debuterte Čović i kroatisk toppfotball for NK Inter Zaprešić i 2009. Året etter flyttet han til Zagreb-klubben NK Hrvatski Dragovoljac hvor han tilbragte fire sesonger før han returnerte til NK Inter Zaprešić sommeren 2014.

I juni 2017 skrev han under for den greske toppserieklubben Apollon Smyrni før ferden gikk videre til rumenske Sepsi Sfântu Gheorghe før denne sesongen. Grunnet økonomiske utfordringer i keeperens nåværende klubb står Čović fritt til å skifte beite.

Vil teste flere keepere

Keepertrener i FK Haugesund, Espen Skistad, forklarer hvorfor man ønsker å se Čović i aksjon denne uken.

- Vi ønsker ikke å forhaste oss når det kommer til det å signere ny keeper og velger å se på flere kandidater før vi tar en beslutning. Vi er i den fine situasjonen at vi allerede har gode keepere i klubben, men Herman og Frank har ingen erfaring med det å spille Eliteserie og europacup. Derfor ser vi etter en rutinert keeper som foruten å ha gode basisferdigheter også er en ledertype.

Den kommende uken er det trening mandag, tirsdag, onsdag og torsdag før det spilles treningskamp mot Presselaget på fredag.

Annonse fra Eliteserien: