Til Nederland eller Malta

3. kvalifiseringsrunde i Europa League er trukket.

FK Haugesunds sportslige koordinator Jon Olav Rokstad var på plass i sveitsiske Nyon da trekningen til neste runde i Europa League-kvalifiseringen fant sted fredag ettermiddag og kunne konstatere at veien frem til gruppespillet vil gå via enten Nederland eller Malta i den tredje kvalifiseringsrunden.

Vinneren av dobbelt-oppgjøret mellom FK Haugesund og Lech Poznan skal nemlig møte vinneren i duellen Valletta FC vs FC Utrecht - et oppgjør som endte 0-0 da lagene møttes i Valletta i den første kampen torsdag kveld. Det gir nederlandske FC Utrecht favorittstempelet med tanke på avansement.

FK Haugesund reiser som kjent til Polen i neste uke med en 3-2 ledelse fra hjemmekampen på Haugesund Stadion.

FC Utrecht

FC Utrecht er et etablert lag i den nederlandske toppserien (Eredivisie) og kan smykke seg med et ligamesterskap tilbake på 50-tallet. I nyere tid har klubben vunnet den nederlandske cupen ved tre anledninger, sist gang i 2004, og har like mange finaletap å vise til - senest i fjor. Klubben spiller hjemmekampene sine på Stadion Galgenwaard som har en kapasitet på vel 25 000 tilskuere.

Tilbake i 1995 spilte Erik Mykland ni kamper for klubben på utlån fra IK Start.

Valletta FC

Den maltesiske hovedstadsklubben Valletta FC har vunnet den hjemlige ligaen hele 23 ganger, senest sesongen 2015/2016, og har 13 cuppokaler stående i premieskapet. Hjemmebanen Ta' Qali National Stadium har en kapasitet på vel 18 000 tilskuere.

Annonse fra Eliteserien: