Tre helgekamper for FKH Akademiet

Sondre Klausen Øvrebø gikk foran for G16-laget.

FKH Akademiet var i aksjon på tre arenaer denne helgen og kunne innkassere to seire, et tap og mye fin læring.

G12: Strålende fotball i Stavanger

Etter fire kamper mot eldre lag, var det det dukket for kamp mot aldersjevnbyrdig lag for FK Haugesunds G12-lag denne helgen. Motstander var Hinna. Et lag man visste lite om nivået på før kampen.

Det viste seg å være en verdig motstander, noe man fikk indikasjoner på tidlig i kampen. Det ble en kamp som var mye jevnere enn resultatet til slutt tilsa og en kamp mellom to lag som ønsket å spille fotball langs bakken. Kampbildet skulle vise seg å som bølge frem og tilbake, med tidvis glimrende tempo og et høyt G12-nivå.

FK Haugesunds utviklingsmål som lag var i dette oppgjøret å komme rettvendt i mellomrom når man hadde ball, samt å få ballerobringer etter høyt press når motstanderen hadde ball. Statistikken viste i etterkant at FK Haugesund var klart best til å finne mellomrom i 2. omgang (av tre), hvor man oftere fikk midtbanen inn i mellomrom. I det høye presset var man best i 1. omgang.

G12-trener Christoffer Kydland fikk se et Fk Haugesund som til lsutt vant 5-0 i Stavanger.

- Det var gledelig å se at bearbeidingsfasen, som vi tidligere har øvd på, var noe vi løste fint selv mot god motstand. Mindre gledelig var det derimot at vi ikke klarte å stå distansen, og hvordan nivået falt allerede fra starten av 3. omgang.

Kampfakta

Hinna - FK Haugesund 0-5

3 x 25 minutter

0-1 Ilias Lazaare (William Valenza)

0-2 William Valenza (Lucas Smelvær)

0-3 Vebjørn Storstein (Rani Isam Kawarea)

0-4 William Valenza (Jonas Halvorsen)

0-5 Marcus Hansen Lilleng (Jonas Halvorsen)

FK Haugesund: Einar Fauskanger (Vard), Lucas Smelvær (Åkra), Oskar Morisbak (Vard), Timian Bjergby Lønning (Stord), Jonas Halvorsen (Stord), Marcus Hansen Lilleng (Vard), Ilias Lazaare (Avaldsnes), William Valenza (Trott), Vebjørn Storstein (Nord), Even Habbestad Ytrøy (Bremnes), Rani Isam Kawarea (Bremnes).

Solheim
Vegard Solheim

G16: Tap i Rogalandsderby

Det ble en kamp med to vidt forskjellige omganger da FK Haugesund tok imot Viking i Haugesund Idrettspark søndag ettermiddag.

I kampens første 45 minutter var bortelaget Viking klart best. Med et aggressivt høyt press og høyt balltempo spilte de seg frem til det som var av omgangens sjanser og stod også for omgangens to eneste mål, som kom etter hhv. 2 og 18. minutter

Et paralysert hjemmelag slet med å finne løsninger på Vikings høye press og var veike i duellspillet. Foruten målene hadde Viking også en rekke andre sjanser, som ble hindret av treverket og godt keeperspill fra Sander Østraat (Stord IL) bakerts hos FKH.

Da andre omgang ble sparket i gang fikk man derimot et helt annet kampbilde og det var hjemmelaget som styrte begivenhetene fra start av. Dette førte igjen til flere farligheter foran Vikings gode sisteskanse, men det var bortelaget som mot spillets gang sto for også denne omgangens første mål da man kombinerte seg fint igjennom midten og sendte ballen opp i nettet etter fint angrepsspill.

FK Haugesund sine unggutter haccd derimot ikke gitt opp, og bød opp til dans igjen i kampens 75. minutt da banens minste og yngstemann 2006-modell Troy Engseth Nyhammer (Bremnes IL), headet et presist innlegg fra Sondre Klaussen Øvrebø (Djerv 1919) ned i hjørnet. 1-3 var et faktum.

FKH fortsatte å kjøre kampen etter dette og fikk belønning for innsatsen da Martin Alvsaker dukket opp foran mål og satte ballen kontant i nettet. Dermed redusering til 2-3 like før slutt. Dette ble også kampens siste mål og Viking gikk dermed seirende ut av naboduellen.

Se scoringene fra oppgjøret mellom FK Haugesund og Viking.

Trenerens vurdering

Treneren Øyvind Hompland fikk se to vidt forskjellige omganger i Idrettsparken denne søndagen:

- Jeg er fryktelig skuffet over 1. omgangen både kollektivt og individuelt. Taktisk så treffer vi ikke med presspillet og planen vi hadde i bearbeidingen fungerte ikke. I tillegg var spillerne fryktelig tafatte i duellspillet og løpskraften og entusiasmen som skal kjennetegne oss i FKH var overhodet ikke til stede. Kombinasjonen av dette gjør at vi gjør en uhyre svak omgang hvor kun Sondre Klaussen Øvrebø spiller opp mot forventet nivå.

2. omgang var Hompland derimot veldig fornøyd med.

- Etter pausen fikk vi på plass grunnpilarene i spillet vårt med løps - og duellkraft og engasjement. Når vi har dette på plass, gir vi også oss selv et mye bedre utgangspunkt for å bruke kreativiteten og ferdighetene vi har i laget.  Vi ruller opp mange gode angrep, er aggressive i gjenvinningen og har god kontroll på begivenhetene. Med to slike omganger hadde resultatet vært et helt annet.

Av enkeltspillere velger Hompland å trekke frem evighetsmaskinen Sondre Klaussen Øvrebø etter kampen.

- Som vår klare leder i denne kampen og sitt enorme engasjement og innsats maner han lagkameratene til kamp i samtlige 90 minutter, og kun målet mangler for spissen denne formiddagen, sier Hompland.

I tillegg trekker FKH-treneren også frem 2006-modell Troy Engseth Nyhammer (Bremnes IL).

- Han legger ned en imponerende innsats. Troy har mot med og uten ball, og selv om han er både klart yngst og minst fysisk på banen så gir han absolutt alt han har i hver eneste involvering. I tillegg til målet han header inn står han bak mye av det vi skaper i 2. omgang. Også skryt til Andreas Ekrene (SK Vard), Sander Vold (Bømlo IL) og Birk Worre (Kopervik IL) som kommer inn etter pausen og gir oss masse energi og spilleglede. Disse tre var viktige bidragsytere i 2. omgang.

2-3 Martin Alvsaker (Stord IL) 89. minutt

Lagoppstilling G16 (1-4-2-3-1): Sander Østraat (Stord IL), Brage Nielsen (Stord IL), Benjamin Bygnes (Kopervik IL), Tobias Innbjo (SK Vard), Anders Bondhus (SK Vard), Sander Innvær (Bremnes IL), Martin Alvsaker (Stord IL), Albert Sjo Hystad (Stord IL), Vegard Solheim (Skjold IL) Troy Engseth Nyhammer (Bremnes IL), Sondre Klaussen Øvrebø (Djerv 1919).

Benyttede innbyttere: Sander Vold (Bømlo IL), Birk Worre (Kopervik IL), Andreas Ekrene (SK Vard)

Jørgen
Jørgen Jakobsen.

G19: Komfortabel seier

Espen Bull-Tornøe fikk lørdag etterniddag se sitt G19-mannskap vinne 5-0 hjemme mot Sandnes Ulf i den regionale G20-serien som spilles denne høsten. Tre mål før pause og to etter hvilen bidro til en komfortabel seier og til at FK Haugesund både kom tilbake på vinnersporet etter tapet mot Bryne i forrige runde og opp på tabelltopp i seriespillet der Viking, Djerv 1919, Sandnes Ulf og Bryne er de øvrige lagene.