Unggutta fikset storseier

Et meget ungt rekruttlag vant komfortabelt mot Sola 2.

FKH 2-trener Espen Bull-Tornøe sendte utpå det som trolig var det yngste rekruttlaget i løpet av hans regjeringstid da FKH 2 fredag kveld tok i mot Sola 2 til serieoppgjør i Haugesund Idrettspark.

Med en håndfull spillere til daglig hjemmehørende på FK Haugesunds G16-lag og helt uten innslag av a-lagsspillere skulle man likevel feie all tvil til side og ikke gi seg før det sto 11-1 på resultattavla. 

Verdt å anføre at også de gul- og sortkledde gjestene stilte med et ungt mannskap denne fredagskvelden.

Fornøyd trener

I etterkant fant Espen Bull-Tornøe mye å være fornøyd med.

- Det var to unge lag som møttes i dag og vi stilte med ti juniorspillere og fem fra guttelaget. Blant annet ble det debut for 15-åringene Asbjørn Engenes og André Hovland Lønning. Det var stor forskjell på lagene i 1. omgang uten atvi klarte å holde intensiteten oppe hele veien og derfor sto det kun 3-1 til pause. I 2. omgang klarte vi å løfte balltempo, være råere i gjenvinningsspillet og leverte en meget god omgang. Imponerende å holde oppe konsentrasjon og intensitet når kampen blir som den blir, oppsummerte Bull-Tornøe.

G16
André Hovland Lønning fikk sin debut for FKH 2 i fredagens kamp.

Ndayisenga leverte

FKH 2-treneren benyttet også anledning til å trekke frem prestasjonen til spesielt to av spillerne som var i aksjon på et for dagen godt FKH-lag.

- For meg er Eric Ndayisenga kampens store spiller. Til tross for at han jakter toppscorertittelen i avdelingen fremstår han som en meget god lagspiller. Han fikk muligheten til å score flere ganger selv, men velger i stedet å spille bedre plasserte medspillere. Det er også imponerende med 16-åringen Andreas Endresen (bildet) som scorer fire mål på de 60 minuttene han spiller og med det har seks mål på sine to siste kamper i 4. divisjon.

Seieren fører FK Haugesund 2 opp på andreplass på tabellen i 4. divisjon med totalt 29 poeng - 16 poeng bak den suverene serielederen Åkra.

Neste kamp for Espen Bull-Tornøe og hans unge, lovende mannskap spilles borte mot Nærbø mandag 16. september.

Kampfakta

FK Haugesund 2 - Sola 2 11-1 (3-1)

Haugesund Idrettspark

1-0 2. min. Eric Ndayisenga

2-0 11. min. Andreas Endresen

2-1 15. min. 

3-1 25. min. Jonas Braseth 

4-1 46.min. Andreas Endresen

5-1 55. min. Andreas Endresen

6-1 60. min. Andreas Endresen

7-1 61. min. Eric Ndayisenga

8-1 63. min. Eric Ndayisenga

9-1 75. min Hans-Jacob Nesheim 

10-1 82. min. Dreni Morina 

11-1 84. min. Truls Birkeland 

FK Haugesund: Asbjørn Egenes, Mathias Aastvedt Dahl, Jørgen Jakobsen, Leander Reigstad, Jonas Braseth, Jacob Kvarven, Dreni Morina, Hans-Jacob Nesheim, Eric Ndayisenga, Vegard Hagen, Andreas Endresen.

Innbyttere: Daniel Normann, Jonas Skjerven Valland, André Hovland Lønning og Truls Birkeland.

Annonse fra Eliteserien: