Vender endelig hjem

Christian Grindheim klar for FK Haugesund.

Det skulle ta 13 år fra Christian Grindheim forlot Haugesund i 2004 til han skulle vende tilbake som fotballspiller i byen. Det ble klart torsdag etter at 34-åringen først gjorde unna den medisinske testen og siden satte navnetrekket sitt på en kontrakt som strekker seg over 2 + 2 år og innebærer at Grindheim  først blir FKH-spiller de to neste sesongene før han går over i en trenerrolle i utviklingsavdelingen fra og med 2020.

Fortsatt sulten

Midtbanemotoren ser frem til å trekke på seg FKH-trøya igjen.

- Klart det er spesielt å komme tilbake til Haugesund Stadion og denne klubben. Timingen føles veldig riktig. Jeg hadde ikke kommet tilbake om det ikke var fordi jeg fortsatt var veldig sulten og opptatt av å vise at jeg holder nivået som fotballspiller.

Meget gledelig at vi endelig klarer å hente Christian hjem

— Eirik Horneland

Grindheim tror også at fotballfilosofien til Eirik Horneland vil passe han bra.

- Ja, jeg kjenner Hornelands tanker om hvordan fotball bør spilles og deler mye av tankegodset omkring høyt press og beinhard jobbing.

Om utsiktene til en fremtidig trenerkarriere er 34-åringen klar på at det er noe som frister.

- Jo eldre jeg har blitt jo sterkere har jeg vurdert en trenerkarriere. Det er absolutt en vei jeg kan tenke meg å gå i fremtiden, sier Grindheim som altså går over i trenerapparatet til FKHs utviklingsavdeling etter endt spillerkarriere.  

- En av Eliteseriens beste spillere

Eirik Horneland legger ikke skjul på sin begeistring over at Grindheim er tilbake i FK Haugesund.

- Meget gledelig at vi endelig klarer å hente Christian hjem. Han har vist i år at han fortsatt er en av Eliteseriens beste midtbanespillere og er en type som passer perfekt inn som referansespiller i vår unge tropp.

Vunnet titler i tre land

Grindheim, opprinnelig Haugar-gutt, debuterte for FK Haugesund i 2000 og tilbragte siden de fire neste sesongene i hvitt og blått før han etter nedrykket til nivå tre i 2004 satte kurs for Oslo og Vålerenga. I løpet av fire sesonger i hovedstaden rakk han både å bli seriemester i 2005 og debutere for det norske landslaget samme år.

Siden skulle karrieren føre FK Haugesunds nyeste signering både til Nederland hvor han ble cupmester med SC Herenveen i 2008/2009-sesongen og siden til Danmark hvor han sikret cup-tittelen med FC København i sesongen 2011/2012. Siden 2013 har Christian Grindheim på ny spilt for Vålerenga før ringen nå sluttes med returen til FK Haugesund.

Christian Grindheim står også med 54 A-landskamper og to mål for Norge.

Annonse fra Eliteserien: