- Vet lite om Dynamo Kiev

Møter merittert motstand i treningskamp lørdag.

Det er en klubb med stort forbruk av sølvpuss som står på motstatt banehalvdel når FK Haugesund møter Dynamo Kiev til treningskamp i spanske Estepona lørdag ettermiddag. Den ukrainske giganten har ikke mindre enn 15 nasjonale serietitler å vise til fra den ukrainske ligaen og 12 serietroféer fra tiden som en del av Sovjetunionen. 

Legg til henholdsvis 11 ukrainske cuptitler og ni som stammer fra Sovjet-tiden samt to europacuptitler fra 70- og 80-tallet og man kan raskt konkludere med at det er en europeisk storhet som skal stå for motstanden i årets andre treningskamp.

Flust av landslagsspillere

Dynamo Kiev anno 2018 ledes av hviterusseren Alyaksandr Khatskevich og hadde fire spillere på det ukrainske landslaget i den siste troppen som ble tatt ut til landskamp mot Slovakia i november i fjor. I tillegg var ytterligere ti Dynamo Kiev-spillere innom det ukrainske landslaget i 2017, og man har også spillere med landslagserfaring for Kroatia, Slovenia, Paraguay, Ungarn, Hviterussland, Kongo og Polen i rekkene.

Akkurat hvilket mannskap Khatskevich sender utpå i møte med FK Haugesund gjenstår å se da ukrainerne har med seg en svært mannssterk tropp som skal spille mange treningskamper i løpet av kort tid i Spania.

Stølås vet lite om ukrainerne

Alexander Stølås innrømmer at han vet lite om hva som venter i møte med ukrainerne, men trekker paralleller tilbake til tidligere treningskamper mot ukrainske og russiske lag og forventer en meget tøff kamp lørdag ettermiddag.


Se intervju med Aleksander Stølås om lørdagens kamp i vinduet over.

Slitne ben i FKH-leiren

Eirik Horneland er før kampen klar på at hovedprioritet denne uken har vært å få høy intensitet og skikkelig trykk i treningsøktene og at seier på lørdag således er av mindre betydning i forberedelsene. 

Fredrik Pallesen Knudsen har vært syk både torsdag og fredag og spiller ikke lørdagens kamp.

Avspark klokken 16.30.

Følg FK Haugesund på både Snapchat og Instagram for oppdateringer gjennom kampdagen. 

Annonse fra Eliteserien: