- Vi skal være tøffe i trynet

Jostein Grindhaug er offensiv før søndagens treningskamp mot Lokomotiv Moskva.

Søndag ettermiddag venter knalltøff russisk motstand når FK Haugesund møter Lokomotiv Moskva på Marbella Football Center. Det er et stjernespekket lag som er regjerende mester i hjemlandet og som nå er inne på oppløpssiden av forberedelsene før andre halvdel av sesongen hjemme i Russland.

Jostein Grindhaug forventer likefullt å se et FK Haugesund som våger å spille sitt eget spill denne søndagen.

- Jeg gleder meg til dagens kamp. Vi har hatt en god uke her nede og vært gjennom de fleste fasene i spillet. Hovedfokus har ligget på det defensive - som drilling av back- og midtbanefirer - og jeg håper at vi i dagens match både henger sammen i leddene og klarer å skape ting offensivt. 

Begrenset forarbeid

Fokuset før en treningskamp er i all hovedsak på en selv, og FK Haugesunds trenerteam har ikke foretatt noen omfattende kartlegging av dagens motstander.

- Nei, vi har ikke vært rå på analysen av Lokomotiv Moskva, men vi har selvsagt en idé om hva vi møter. Vi har dessuten møtt russiske lag tidligere, vet hva de pleier å stå for og skal bruke formiddagen på å studere dagens motstander mer inngående, men det blir ikke som i forkant av en kamp hvor noe står på spill, sier FKH-treneren.

P som i presshøyde

FKH-treneren har temmelig sikkert "presshøyde" høyt på agendaen under spillermøtet før kamp. 

- Vi er opptatt av presshøyde og prøver å gå høyt og være litt tøffe i trynet innimellom, men også falle lavt og vise at vi kan forsvare oss i et lavere press. Vi ønsker å være tydelige i presshøyden vår og ikke etterlate oss store rom å gå i. Dessuten har vi som mål å være gode i overgangsspillet vårt og ta vare på ballen i perioder av spillet.

Jos på feltet
Jos trives med å være tilbake på treningsfeltet.

Kvalitet på treningene

Etter søndagens kamp venter det en rekreasjonsdag for spillerne på mandag før det på ny skal trenes for fullt både tirsdag og onsdag. De føyer seg i så fall inn i rekken av gode treningsdager i løpet av Spania-oppholdet. Sjefen sjøl er ihvertfall meget godt fornøyd med treningsleiren frem til nå.

- Det har vært et meget bra opphold. Vi reiste ned med 15 utespillere og to keepere og alle spillerne har vært med hele veien. Vi burde ideelt sett hatt flere utespillere tilgjengelig, men vi har jobbet veldig godt med de som har vært her og det har vært fin fremgang i øktene. Vi kan ikke si oss annet enn veldig godt fornøyd med oppholdet her nede, sier Grindhaug.

Nye spillere kan snart signere

Parallelt med arbeidet på treningsfeltet har FK Haugesunds hovedtrener også jobbet kontinuerlig med spillerlogistikk. Og muligens skjer det noe på spillerfronten allerede før hjemreisen til Norge på torsdag.

- Ja, det kan skje noe de nærmeste dagene. Vi har spillere vi har jobbet med i lengre tid som plutselig kan bli klare, men så er det også en del spillere vi av ulike årsaker velger å stryke fra lista over aktuelle kandidater. Det er kort og godt veldig mange baller i lufta og veldig vanskelig å si noe sikkert om når man klarer å lande en avtale.

Mange svar - noen spørsmål

Med halvannen måned igjen til seriestart begynner "Jos" å få en følelse av hva man kan forvente på FK Haugesunds vegne i sesongen som kommer.

- Magefølelsen er god. Jeg er ganske sikker på at vi har ligget i grenseland av hva spillerne tåler så løpskraft og fysisk kapasitet skal være bra. Det er et spørsmålstegn ved at vi er så få spillere for øyeblikket, men vi må bare fortsette å jobbe med spillerlogistikken frem til seriestart og bygge en mest mulig slagkraftig spillerstall, avslutter FKH-treneren før han og resten av trenerteamet setter seg ned for å studere søndagens russiske motstander.

Oppgjøret mot Lokomotiv Moskva spilles på Marbella Football Center med avspark klokken 16.30. Husk at du kan se oppgjøret på Haugesunds Avis.

Annonse fra Eliteserien: