Videre i cupen

Frederik Gytkjær & Co. klare for andre runde.

Det ble en oppskriftsmessig seier til FK Haugesund i møte med FK Vidar på Lassa Stadion torsdag ettermiddag. Mål av Tor Arne Andreassen, Frederik Gytkjær og Johnny Buduson sørget for at man til slutt slo vertene fra Stavanger med 3-0 og dermed er klare for cupens 2. runde.

Svak åpning

Riktignok var det hjemmelaget som produserte de beste mulighetene innledningsvis i oppgjøret, men etter vel 20 minutters spill endret kampbildet karakter og FK Haugesund overtok initiativet i kampen. Langskudd fra Robert Kling og Frederik Gytkjær testet begge Eivind Meling i Vidar-målet og et innlegg fra Erik Huseklepp kunne fort ha blitt omsatt i scoring, men trillet i stedet gjennom hele feltet.

Vel fem minutter før pause var dog Tor Arne Andreassen frempå med et hodestøt og ekspederte et innkast videre via stangen og i mål. Dermed 1-0 - noe som også sto seg til pause.  Etter hvilen fortsatte FK Haugesund å styre spillet, men klarte ikke å omsette dominansen i ballinnehav i mål før Frederik Gytkjær til slutt var sistemann på ballen etter rot i Vidar-forsvaret.

Huseklepp med assist

Kampen virket med det avgjort, men hjemmelaget hevet seg de siste 15 minuttene og kom til flere farligheter før Erik Huseklepp orkestrerte den endelige spikeren i kista da han dro seg fri på venstrekanten og til slutt fikk servert en ferdigscoret pasning til Johnny Buduson som fra 22 centimeter header inn 3-0 på åpent mål.

Et fortjent avansement var dermed i boks. 2. runde neste.