Videre til 2. runde

Slo Skjold 3-0 i cupens første runde.

Det ble som ventet en skikkelig cupfest i Grinde onsdag kveld da FK Haugesund møtte Skjold på kunstgresset ute i Tysvær. Vel 700 fremmøtte fikk se et FK Haugesund som tok seg greit videre på bekostning av et hjemmelag som både løp og ofret mye - i en kamp som ble avgjort før pause.

Aleksandar Kovačević sendte FK Haugesund i føringen i det 12. spilleminutt og selv om man fortsatte å produsere store muligheter måtte man vente til det 36. spilleminutt før dagens andre scoring. Kristoffer Gunnarshaug, debutant fra start i dagens kamp, gjorde mesteparten av jobben i forkant av målet som Kristoffer Velde fikk æren av å ekspedere i nettet i sin første offisielle kamp for året.

Tre minutter før pause raget Vegard Skjerve høyest inne i feltet på en corner og headet resolutt inn 3-0. 

Etter pause gikk det lengre tid mellom de virkelig store sjansene og en god Jomar Skrunes i Skjold-målet tok det som var av avslutninger mellom stengene. Oppgjøret endte dermed 3-0 til FK Haugesund som med det tok seg greit videre til cupens 2. runde etter en fin kveld for cupfotball i Grinde.

Kampfakta

Skjold - FK Haugesund 0-3 (0-3)

Grinde Kunstgrass

0-1 12. min. Aleksandar Kovačević

0-2 36. min. Kristoffer Velde

0-3 42. min. Vegard Skjerve

Lagoppstilling FK Haugesund: Helge Sandvik - Kristoffer Haraldseid (65. Dennis Horneland), Vegard Skjerve, Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås - Kristoffer Gunnarshaug, Anthony Ikedi, Aleksandar Kovačević, Kristoffer Velde (87. min. Torbjørn Kallevåg) - Erin Cicin (65. Kevin Krygård), Ibrahima Koné.

Annonse fra Eliteserien: