Vil utvikle lokale trenertalenter

FKH Akademiet tenker ungt og lokalt på trenersiden.

2019 er rett rundt hjørnet og for FKH Akademiet venter en ny sesong med flere nye trenernavn i staben som jobber med klubbens yngste spillere.

Kolbjørn Fosen, Per Øyvind Mortveit og Rune Steensnæs gir seg alle som trenere i FKH Akademiet etter inneværende sesong og utviklingssjef Sebastian Brydegaard i FK Haugesund har tenkt både ungt og lokalt når han skulle finne erstattere.

- Vi fikk veldig mange søkere på stillingene vi lyste ut for å finne erstatterne til "Kolla", "Pøm" og Rune - både fra utlandet og andre deler av Norge - men for oss er det viktig med lokal forankring og det å tenke regional utvikling også når det kommer til fotballtrenere. Vi har derfor prioritert unge, lovende trenere med lokal tilhørighet som vi ønsker å utvikle videre, sier Brydegaard.

Kjente fotballnavn

Felles for de nye trenerne i FKH Akademiet er at alle har lang fartstid fra fotballen på Haugalandet.

Christoffer Kydland (29) er kanskje best kjent som mangeårig spiller i Stegaberg IL, men har senest også vært treneransvarlig i samme klubb og gjennomførte tidligere i år UEFA B-lisensutdanningen i regi av Norges Fotballforbund. Kydland tiltrer i en 100% stilling som trener for FKH Team G12 og skal også jobbe ut mot samarbeidsklubbene i tospann med FKH akademiets ansvarlige for trenerløftet - Klaes Egel Rasmussen. 

FKH Akademiet: slik drives utviklingsarbeidet i FK Haugesund

Øyvind Hompland (32) kommer senest fra Staal-Jørpeland hvor han gjennom flere sesonger har vært både spiller og spillende assistenttrener. Hompland har tidligere spilt for både Skjold, Kopervik og Stegaberg  og har senest både trent juniorlaget til Staal/Jørpeland og jobbet deltid som spillerutvikler i 3. divisjonsklubben. 32-åringen har UEFA B-lisens både som trener og spillerutvikler og tiltrer i FKH-akademiet i en 100% stilling som G16-trener.

Siste tilskudd til trenerapparatet i FKH Akademiet blir Tor Martin Hegrenes. Senest trener for Skjolds a-lag, men med lang fartstid både som keepertrener og hovedtrener for en lang rekke lag på både dame- og herresiden i norsk fotball. Hegrenes har både UEFA A-lisens og UEFA Pro-lisens keepertrener og har tidligere vært keepertrener i FK Haugesund. Han blir nå keepertrener i FKH Akademiet i 50% stilling.

Trenertalenter

Sebastian Brydegaard er meget fornøyd med de nye tilskuddene til FKH Akademiets trenerstab.

- I Christoffer og Øyvind har vi to unge og ambisiøse trenere som vi ser veldig frem til å la utvikle seg i FK Haugesund. Dette er to fremadstormende treneremner som vi er veldig fornøyd med å knytte til oss.

- Tor Martin har lang fartstid fra trenerfaget og blir en kjemperessurs for oss på keepersiden i akademiet. Dette er en trio som vil gjøre oss veldig godt rustet med tanke på å nå de høye målsettingene vi har for FKH Akademiet, og er tre veldig gode erstattere for Kolbjørn, Per Øyvind og Rune som alle har levert en fantastisk innsats for FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: