Akintola klar for FK Haugesund

Signerte under FK Haugesunds sponsorkveld.

Torsdag kveld var det duket for 'Sponsorkveld' på Haugesund Stadion. Her fikk klubbens samarbeidspartnere servert både foredrag av psykiater Bjarte Stubhaug om betydningen av motivasjon og stressmestring for å kunne prestere og siden anledning til å stille spørsmål til FKH-trener Eirik Horneland og Sportssjef Jostein Grindhaug om sesongen vi har i vente.

Signerte foran sponsorene

Midtveis i torsdagens program ble dog to spillersigneringer presentert - hvorav Babajide David Akintola var den ene.

Den 22 år gamle nigerianeren signerte en kontrakt som i første omgang gjør at han spiller sesongen 2018 i FK Haugesund på lån fra danske FC Midtjylland. Dette etter å ha trent med klubben i en lengre periode.

Rask og driblesterk

Den raske og dribleglade nigerianeren er tiltenkt en kantrolle i FK Haugesund, men kan også spille spiss - noe han ofte gjorde på utlån i Obosliga-klubben Jerv forrige sesong. Da tegnet Akintola seg for totalt ni scoringer i løpet av 28 kamper for Grimstad-klubben.

Publikumsyndling

FKH-trener Eirik Horneland har latt seg imponere av Akintola i løpet av perioden 22-åringen har trent med klubben.

- Han har vist veldig godt igjen både i trening og kamp og vist veldig gode ferdigheter både en mot en og med ball i fart. Han kan fort bli et offensivt aktivum for oss denne sesongen og har mye av det som skal til for å bli en publikumsyndling på Haugesund Stadion.

- Jeg har blitt tatt veldig godt i mot 

Babjide David Akintola har ikke lagt skjul på at han har ønsket seg til FK Haugesund etter å ha trent med klubben.

- Jeg veldig glad for at dette har gått i orden og at jeg skal spille for FK Haugesund i 2018. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av klubben og håper å bidra til at vi vinner mange fotballkamper denne sesongen, kunne den nyblivne FKH-spilleren fortelle til alle fremmøtte torsdag kveld.

Akintola kommer opprinnelig fra FC Ebedei i hjemlandet Nigeria, men kom til FC Midtjylland og dansk fotball høsten 2014. Han har også vært utlånt til FC Thisted i dansk 1. divisjon før han kom til Jerv og norsk fotball før forrige sesong.

Annonse fra Eliteserien: