FKH signerer Erin Pinheiro

Faks-maskinen gikk varm på Haugesund Stadion på Deadline Day. (Foto: AS Saint-Etienne)

Onsdag kveld stenger det norske overgangsvinduet og på Haugesund Stadion ble det jobbet inn i det siste for å få på plass den aller siste brikken til  spillerstallen. Brikken heter Erin Pinheiro og er til daglig midtbanespiller i franske AS Saint-Etienne.

20-åringen ankommer FK Haugesund på et sesonglangt lån fra Frankrike hvor han de siste årene har vært en del av Saint-Etiennes rekruttlag og vært lagkamerat med Ben Kantie Karamoko som nylig signerte en fireårskontrakt med FKH.

Tilfører fysikk 

FKH-trener Eirik Horneland ser frem til å jobbe med ytterligere et produkt fra Saint-Etienne-skolen.

- Pinheiro tilfører oss blant annet fysikk og svarer til den bestillingen vi har hatt gjennom hele vinteren med tanke på å få på plass en robust og storvokst spillertype til bruk fremover i banen. All ære til Jos og Opedal som har jobbet inn i det siste med å få på plass en spiller vi har hatt på blokka siden i fjor høst. 

Opprinnelig fra Kapp Verde

Pinheiro er født på Kapp Verde, og har foruten opptredener for B-laget til Saint-Etienne spilt fire kamper for A-laget etter at han ble hentet opp fra klubbens ungdomsavdeling i 2015.

Disse kampene fordeler seg på henholdsvis to seriekamper i Ligue 1, en cupkamp og en opptreden i Europa League - alle kampene tilbake i 2015.

Den 190 centimeter høye spilleren satt også på benken ved to anledninger for Saint Etienne i Europa League samme år.

Erin Jorge Gomes Pinheiro

  • Født: 15.07.1997

  • Fødested: Sao Vicente (Kapp Verde)

  • Nasjonalitet: Kapp Verde

  • Høyde: 190 cm

  • Vekt: 82 kg

  • Tidligere klubb: AS Saint-Etienne

Annonse fra Eliteserien: