Før FK Haugesund - Kristiansund

Slår Benjamin & Co. tilbake mot Kristiansund?

Sesongåpningen har gitt mager poengfangst og spillemessig har FK Haugesund heller ikke fremstått slik man hadde ønsket. Heldigvis kommer muligheten til å gjøre noe med begge deler allerede onsdag kveld når vi på ny løper ut på Haugesund Stadion til Eliteseriens tredje serierunde. Motstander er Kristiansund BK, et lag som svever høyt etter 7-2 mot Aalesund sist søndag.

Eliteseriens kanskje aller mest fysiske lag åpnet dessuten med et sterkt bortepoeng etter 0-0 på Lerkendal i serieåpningen og virker å være blant de mest formsterke lagene om vi legger de to første serierundene til grunn.

Statistikk 

Nordmøringene er inne i sin fjerde Eliteseriesesong og i de seks interne oppgjørene som har blitt spilt har søndagens gjester faktisk vunnet tre. Begge bortekampene i Kristiansund ble tapt både i 2017 og 2018, mens Kristiansund også vant i serieavslutningen på Haugesund Stadion for to sesonger siden.

Vår eneste seier så langt er hjemmekampen på Haugesund Stadion i 2018, mens begge oppgjørene i fjor endte uavgjort. Først 0-0 hjemme på Haugesund Stadion og siden 2-2 i Kristiansund etter to scoringer av Martin Samuelsen. 

Før den tredje serierunden ligger gjestene fra Nordmøre som nummer fire i Eliteserien med fire poeng, mens FK Haugesund så langt står uten poeng og ligger som nummer 15 på tabellen.

Skader og suspensjoner

Christian Grindheim har kjenning med en skade i leggen og står over onsdagens oppgjør, mens Ibrahima Wadji fortsatt soner karantene. Ellers er samtlige FKH-spillere skadefrie og aktuelle for kampdagstroppen.

Hos Kristiansund er keeper Sean McDermott ute for en lengre periode og uaktuell til denne kampen. Spørsmålstegn også ved senegaleseren Ousseynou Diagne som Kristiansund hentet på lån fra belgiske Club Brügge før sesongen.

Eliteserierunden

Foruten oppgjøret på Haugesund Stadion spilles følgende oppgjør i Eliteserien denne serierunden:

Aalesund - Brann

Start - Molde

Stabæk - Sandefjord

Viking - Mjøndalen

Odd - Vaalerenga

Sarpsborg - Strømsgodset

Rosenborg - Bodø/Glimt

Seks kamper spilles onsdag, mens oppgjørene i Sarpsborg og Trondheim spilles torsdag.

Kampen på Haugesund Stadion har avspark 18.00 og kan sees på både Eurosport og Dplay. Du kan også følge kampen på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: