Før Viking - FK Haugesund

Sent avspark i årets første Rogalandsderby.

Mye prestisje samt tre poeng står på spill når FK Haugesund fredag setter kurs for Stavanger og årets første Rogalands-derby.

Viking har startet sesongen friskt i Eliteserie-comebacket og ligger før oppgjøret på sjetteplass på tabellen med 18 poeng. FK Haugesund ligger på så sin side som nummer ni, med 16 poeng og en kamp mer spilt enn siddisene.

Statistikk

FK Haugesund og Viking møttes første gang i interne serieoppgjør i 1997 – en sesong hvor FKH like godt vant både hjemme og borte – og totalt har lagene møttes 22 ganger i seriespillet. FKH har «the upper hand» med ni seire, mens søndagens vertskap står med sju seire i interne serieoppgjør. Seks kamper har endt uavgjort.

Viking har tatt fem av sine seire på hjemmebane, mens Stavanger Stadion/Viking Stadion har vært åsted for tre av de åtte FKH-seirene gjennom historien.

I generalprøven før årets seriestart møttes lagene til treningskamp på Viking Stadion - et oppgjør vertene vant 4-0 tilbake i mars.

Skader og suspensjoner

Skadelista i FK Haugesund teller fortsatt en solid håndfull navn og Ben Karamoko, Anthony Ikedi, Dennis Horneland, Alexander Stølås og Joakim Våge Nilsen er alle uaktuelle til årets første Rogalandsderby. Det samme er Ibrahima Wadji i påvente av en avklaring insin sak. Mikkel Desler er usikker som følge av overtråkk mot Vålerenga i sist serierunde.

Hos Viking er det kun midtstopper Axel Andresson som mister oppgjøret med skade. 

Eliteserierunden

Eliteserierunden gjennomføres torsdag og fredag med lokalderbyet i Trondheim mellom Ranheim og Rosenborg først ut på programmet torsdag ettermiddag.

Foruten Rogalandsderbyet som har avspark klokken 21.00 fredag kveld spilles: 

Kristiansund - Lillestrøm

Odd - Molde

Brann - Mjøndalen

Strømsgodset - Stabæk

Tromsø - Sarpsborg 08

Vålerenga - Bodø/Glimt

.. på fredag i denne Eliteserie-runden. Samtlige oppgjør har avspark klokken 19.00.

Annonse fra Eliteserien: