Forlater FK Haugesund

Frederik Gytkjær og FK Haugesund har blitt enige om å terminere kontrakten.

Frederik Gytkjær har gjort sitt i FKH-drakten.

Torsdag kveld ble 25-åringen og klubben enige om å terminere kontrakten som i utgangspunktet bandt spissen til FKH i ytterligere en sesong. Gytkjær står dermed fritt til å signere for en ny klubb.

"Lillebror" Gytkjær kom til FK Haugesund før sesongen 2017 fra danske Lyngby og spilte tilsammen 49 offisielle kamper etter ankomsten. I Eliteserien spilte den sympatiske dansken 42 kamper og scoret 11 mål, mens han i den norske cupen spilte fire kamper og tegnet seg for like mange scoringer.

Gytkjær står også med tre opptredener for FK Haugesund i Europa League-kvalifiseringen.

Gytkjær
Takk for laget, Frederik Gytkjær. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Matchavgjørende danske

Av minneverdige scoringer er det naturlig å trekke frem seiersmålene borte mot Start (seier 1-0) og hjemme mot Tromsø (seier 1-0) samt 2-0-målet i serieåpningen mot Odd tilbake i mars. 

De fleste FKH-supportere har også den rekordraske scoringen i serieåpningen borte mot Strømsgodset i 2017, samt de to målene mot Vålerenga i 4-3 seieren hjemme på Haugesund Stadion samme år, fortsatt friskt i minnet.

Gytkjærs matchvinner-scoring på Fosshaugane Campus i fjor bidro til å bryte "forbannelsen" som hvilte over FK Haugesund i Sogndal ettersom matchvinnermålet sikret en etterlengtet 1-0-seier.

I Europa League-kvalifiseringen 2017 møttes brødreparet Gytkjær til en intern familieduell da FK Haugesund spilte mot Lech Poznan i den andre kvalifiseringesrunden.

FK Haugesund ønsker Frederik Gytkjær lykke til videre i karrieren.  

Annonse fra Eliteserien: