'Ibra' til Mjøndalen

23-åringen fortsetter karrieren i Eliteserie-klubb.

Sommerens tredje spilleravgang er et faktum. Fra tidligere er det klart at Torbjørn Kallevåg blir Lillestrøm-spiller og at Dennis Horneland forlenger utlånet til Vard for resten av sesongen - og lørdag formiddag signerte også Ibrahim Shuaibu (Shuaibu Lalle Ibrahim) en permanent avtale med ny arbeidsgiver. Nærmere bestemt Eliteserie-kollega Mjøndalen.

Ibrahim Shuaibu kom til FK Haugesund fra Golden Boot Academy før sesongen 2016 og har foruten to utlån til Kongsvinger også tilbragt vårsesongen i 2019 utlånt til Bnei Sakhnin i israelsk fotball. 

Shuaibu 2
Ibrahim Shuaibu i aksjon for FK Haugesund borte mot Sogndal i 2017. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Fortjener spilletid

Sportslig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, motiverer overgangen med at Ibrahim neppe ville fått mye spilletid i FK Haugesund denne sesongen.

- Ibrahim er en veldig profesjonell spiller som har tjent FK Haugesund godt siden han kom til klubben for fire og et halvt år siden, men vi er svært godt forspent på spissplass og han fortjener å få regelmessig spilletid på dette stadiet av karrieren. Da var det et naturlig valg å takke ja til tilbudet fra Mjøndalen.

For FK Haugesund spilte Ibrahim Shuaibu totalt 59 offisielle kamper, scoret 16 mål og levert fem assists fordelt på Eliteserie, cup og Europa League-kvalifiseringen.

Annonse fra Eliteserien: