Karl Oskar Emberland ny assistenttrener

Det var et kjent fotballfjes på Haugalandet som ble trukket opp av hatten da FK Haugesund ansatte ny assistenttrener onsdag ettermiddag.

Da er det klart. Karl Oskar Emberland blir Eirik Hornelands assistent i 2017. Den nye assistenttreneren har Europas høyeste offisielle trenerutdanning i form av UEFA Pro-lisens og har lang fartstid som trener, også utenfor Haugalandets grenser.

Foruten mange år som trener og sportslig leder i Sportsklubben Vard har Emberland også trent Åkra IL samt vært hovedtrener i Sogndal Fotball i fra 2007 til 2009.

Lang fartstid som trener – kort karriere som spiller

Som spiller fikk Karl Oskar Emberland en rekke landskamper for Norge på aldersbestemte landslag, men måtte legge opp i ung alder som følge av skader.

– Jeg setter pris på muligheten jeg har fått til å være med å utvikle FK Haugesund videre sammen med Eirik. Vi kjenner hverandre veldig godt fra tidligere og jeg er sikker på at jeg har mye å bidra med til trenerteamet i klubben, sier FK Haugesunds nye assistenttrener.

– Vil tilføre oss mye

Fornøyd er også FKH-trener Eirik Horneland.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått på plass Karl Oskar som assistent. Han er en meget dyktig fotballfagmann som jeg har kjent helt siden jeg var ung spiller og jobbet mye sammen med opp gjennom årene. I Karl Oskar får vi en erfaren trener med stor fotballforståelse som vil tilføre oss mye på treningsfeltet, sier Horneland i anledning ansettelsen av Karl Oskar Emberland.

Parallelt med jobben som assistenttrener i FK Haugesund skal Karl Oskar Emberland også være hovedtrener for Åkra IL i 4. divisjon denne sesongen.

Annonse fra Eliteserien: