Kjøper Haris fra Gent

Bosnisk midtbanejuvel blir FKH-spiller permanent.

Onsdag formiddag satte Haris Hajradinović navnetrekket sitt på en kontrakt som gjør han til FK Haugesund-spiller de neste tre og et halvt årene. 23-åringen kjøpes dermed løs fra belgiske KAA Gent hvor han har vært utlånt siden januar 2016.

Hajradinović kom den gang på et seks måneder langt utlån, men FK Haugesund forlenget siden låneoppholdet frem til 30. juni 2017. Med virkning fra dags dato blir den populære midtbanespilleren nå permanent FK Haugesund-spiller.

Fornøyd FKH-trener

Eirik Horneland var naturlig nok svært godt fornøyd med å ha sikret seg bosnieren på permanent basis.

- Haris hadde en meget fin utvikling hos oss i fjor og har potensiale til å ta nye steg denne sesongen. Det er derfor selvsagt veldig kjekt at vi nå fikk muligheten til å kjøpe han løs fra Gent, sier Eirik Horneland fra Estepona der kontraktssigneringen fant sted onsdag formiddag.

Utlån som inngangsport

Som med Filip Kiss går dermed veien til en permanent signering nok en gang via utlån.

- Det å låne spillere er gjerne en inngangsport til siden å sikre oss spillere permanent som vi ellers ikke ville hatt anledning til å kjøpe direkte til klubben fra utlandet. Filip var en slik spiller og nå får vi på ny uttelling i form av Haris. Å låne spillere er også med og pleier forbindelsene mellom oss og store klubber i Europa, supplerer FKH-treneren.

27 kamper og fire mål

Totalt har Hajradinović spilt 27 seriekamper for FK Haugesund og scoret fire mål. Han har også representert klubben ved fire anledninger i den norske cupen.

Foruten Gent har den tidligere U21-landslagsspilleren fra Bosnia-Hercegovina også spilt for slovakiske Trenčín, kroatiske Inter Zaprešić og de to Sarajevo-klubbene Željezničar og Olimpic i hjemlandet.

Annonse fra Eliteserien: