Komfortabel seier

Gytkjær og Koné senket Presselaget.

En godt besøkt Storhall Karmøy dannet rammen for årets første treningskamp da FK Haugesund møtte Presselaget fredag kveld. Oppgjøret som tradisjonelt har pleid å avslutte sesongen var i år flyttet til starten på oppkjøringen og ble slik sett av langt større betydning enn tidligere oppgjør har vist seg å være.

Som ventet var det klasseforskjell på lagene gjennom mesteparten av oppgjøret og det var lite å si på at FK Haugesund, for dagen uten Bruno Leite og Vegard Skjerve i kampdagstroppen, gikk til pause med en komfortabel tremålsledelse.

To tomålsscorere

Frederik Gytkjær tegnet seg for kampens to første mål og ble siden holdt med selskap i målprotokollen av prøvespiller Ibrahima Koné i løpet av de første 45 minuttene.

Samme mann skulle på ny tegne seg for en nettkjenning etter pause, og dagens siste mål ble kreditert en Presselags-spiller som satte ballen i eget nett like før kampslutt.

Kampens prestasjon

Dermed endte det 5-0 i årets første treningskamp i et oppgjør der kampens aller største prestasjon trolig var Helge Sandviks enhåndsredning like før slutt og hvor Djerv 1919s Torbjørn Oddenes ble kåret til Presselagets beste spiller etter kampslutt.

Begge lag gjorde mange bytter de siste 45 minuttene og lot samtlige spillere få spilletid på kunstgresset på Vea fredag kveld.

Neste treningskamp for FK Haugesund spilles lørdag 20. januar mot Dynamo Kiev i Malaga, Spania. 

Annonse fra Eliteserien: