Koné ut 2021

Signerte for FK Haugesund fredag ettermiddag.

Gjennom hele sesongoppkjøringen har malesiske Ibrahima Koné trent med FK Haugesund. Det sto tidlig klart at angrepsspilleren hadde kvaliteter som trener Eirik Horneland ønsket å knytte til seg på permanent basis og FK Haugesund har i lengre tid jobbet med å kjøpe 18-åringen løs fra Cercle Olympique Bamako i hjemlandet.

Fredag ettermiddag var alle formaliteter ryddet av veien og Koné kunne signere en kontrakt som gjør han til FK Haugesund-spiller de neste fire sesongene.

Ibrahima Koné har ungdomslandskamper for hjemlandet Mali på CVn og har i løpet av oppholdet i Haugesund fått vist seg frem i fire treningskamper.

- Stort potensiale

FKH-trener Eirik Horneland ser frem til å jobbe med nysigneringen fremover.

- Ibrahima har kvaliteter som vil komme til sin rett i Eliteserien allerede nå, men er i utgangspunktet en spiller vi ser stort potensiale i og som vi ønsker å utvikle ytterligere. Han er ambisiøs og lærevillig, noe som alltid er et godt utgangspunkt for en spiller med tanke på å få realisert eget potensiale. 

Offisielt FKH-spiller 

Ibrahima Koné er glad for at ventetiden nå er over og at han offisielt kan kalle seg FKH-spiller.

- Dette er en veldig fin mulighet for meg og et stort steg videre i karrieren. Jeg har følt meg hjemme i FK Haugesund helt siden jeg kom hit i begynnelsen av januar og er veldig glad for at overgangen gikk i orden. Nå ser jeg bare frem til å bidra til at klubben når sine sportslige målsettinger i årene fremover.

Propagandakontoret

Har du fått med deg den siste utgaven av FKH-podcasten 'Propagandakontoret' hvor to andre nykommere denne vinteren - Christian Grindheim og Torbjørn Kallevåg - snakker om fortid, nåtid og fremtid? Hvis ikke kan du høre den nedenunder.

Annonse fra Eliteserien: