"Magic" på plass mellom stengene

Maciej Gostomski er FKH-spiller.

Da er det klart. Maciej Gostomski er FKH-keeper. Den storvokste polakken satte mandag formiddag signaturen sin på en kontrakt som binder han til FK Haugesund ut 2019-sesongen. 

30-åringen tilbragte en periode på prøvespill i begynnelsen av mars og dokumentert meget solide keeperkvaliteter i løpet av oppholdet.

Innholdsrik CV

Gostomski har tilbragt karrieren i en lang rekke forskjellige klubber i hjemlandet, men slo for alvor i gjennom som 22-åring i Bytovia Bytow da klubben begynte å klatre i det polske divisjonssystemet. Siden ble Gostomski hentet til storklubben Lech Poznan hvor han som førstekeeper ble seriemester sesongen 2014/2015 og siden Supercup-vinner i 2015.

Etter et kort opphold i skotske Glasgow Rangers returnerte Gostomski siden til hjemlig fotball og Korona Kielce i 2016. To år senere skrev han under for Krakow-klubben KS Cracowia hvor han inneværende sesong spilte 11 seriekamper før han brøt kontrakten i begynnelsen av februar. Den 195 centimeter høye keeperen kommer til FK Haugesund som free agent.

Tilnavnet 'Magic' rakk han å få i løpet av sin korte sejour i Glasgow Rangers.

Fornøyd keepertrener

FK Haugesunds keepertrener Espen Skistad har vært sentral i arbeidet med å finne en ny keeper denne vinteren og er veldig tilfreds med at Maciej Gostomski nå danner keeperduo med Helge Sandvik denne sesongen.

- Vi har hatt flere gode keepere på prøvespill i vinter, men Gostomski er den absolutt beste som har vært her og vist seg frem. Nå får vi litt forskjellige keepertyper i stallen den kommende sesongen. Maciej er en keeper med volum og stor rekkevidde som vil gi oss noe ekstra på dødballer, men han er også en keeper som er hurtig på strek. Han har rikelig med erfaring fra den øverste ligaen i Polen og snakker veldig godt engelsk - noe som er viktig i kommunikasjonen i trening og kamp.

Keeperen selv ser frem til å fortsette karrieren i FK Haugesund.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av både byen og klubben. Det var veldig enkelt å bli en del av spillergruppa når jeg var på besøk for en tid tilbake og klubben går en veldig spennende sesong i møte med blant annet spill i Europa som jeg ønsker å ta del i. Nå ser jeg bare frem til å komme i gang med sesongen og få en god treningshverdag sammen med mine nye lagkamerater.

Maciej Kostomski trener lørdag formiddag med sine nye lagkamerater i Storhall Karmøy

Annonse fra Eliteserien: