Målet er å spille fast for FKH

Andreas Endresen (17) er siste tilskudd til rekken av haugalendinger med Eliteseriekamper.

Gjeteordene om Andreas Endresen fra Skudeneshavn har gått lenge i FK Haugesund og på Haugalandet. 17-åringen har lenge blitt ansett for å være en av klubbens aller største talenter og på forsommeren ble "Spydspissen fra sydspissen" innlemmet i treningskohorten til FK Haugesund.

Andreas Endresen: Signerte proffkontrakt som 16-åring

Derifra var veien siden kort til å sitte på benken på kampdag og sist søndag, i bortekampen mot Mjøndalen, fikk Endresen sitt første møte med norsk fotballs øverste divisjon da han med vel 25 minutter igjen på kampuret erstattet Benjamin Källman som fremste mann i angrep.

- Det var jo veldig kjekt og man blir jo veldig motivert og vil spille mer. Jeg merket at det gikk en del fortere enn hva jeg var vant til og at det betydde mer for spillerne og at poengene var viktigere - ikke minst med tanke på hvor mye spillerne på begge lag la ned av innsats når vi jaktet utligning, sier spissen som har gått gradene i FKH-systemet og inntil nylig var en del av FKH 2.

Hva er det så som gjør 17-åringen til et av landets aller største talenter?

- Jeg er en god avslutter og har bra fysikk med mye fart og styrke, sier Endresen, som på tross av sin unge alder rager et hode over de fleste.

Det kommer godt med i møte med fullblods a-lagsspillere på FKH-treningene.

DSCN7796
Andreas Endresen har brukt sommeren på å ta steget opp på a-laget.

Tyngre og hardere treningshverdag

Overgangen til seniorfotball på Eliteserienivå har da også vært merkbar.

- Det har vært tøft - jeg skal ikke legge skjul på det. Treningene har vært mye tyngre og hardere og tempoet er mye høyere. Det var ganske tungt i starten, men jeg har jo blitt mer og mer vant til det nå så det har gått bedre og bedre, sier angriperen som tegnet seg for 13 mål på 19 kamper for FKH-rekruttene forrige sesong.

Fremtidshåpet, som forøvrig signerte proffkontrakt med FK Haugesund for et år siden, er også klar på hvor han har mest å hente og utvikle.

- Det er på det defensive. Det å løpe nok og ha nok trøkk i spillet. Målet mitt er å etablere meg og spille fast på a-laget til FKH - og etter det får vi bare se hvordan det går.

En viktig bidragsyter for videre utvikling er Espen Bull-Tornøe. FKH 2-treneren overværer mange av a-lagstreningene og gir tilbakemeldinger etter øktene.

Landslagsspill

Det hører med til sjeldenhetene at Skudenes fostrer fotballspillere på landslagsnivå, men den unge FKH-spissen vakte også G16-landslagstrenerens interesse forrige sesong. Totalt fem opptredener med flagget på brystet ble det i 2019 for regionens nyeste Eliteseriespiller.

- Jeg har vært på fire samlinger og spilt fem eller seks landskamper, så det er jo også veldig inspirerende og lærerikt. Jeg har ikke vært med nå i det siste, men har veldig lyst til å å komme tilbake så vi får se hvordan det går. 

Da er en trenings- og kamphverdag på Eliteserie-nivå garantert god å ha fremover.

Annonse fra Eliteserien: