Martin vender hjem

Martin Samuelsen klar for FK Haugesund.

Han forlot tidlig hjembyen til fordel for England og Manchester City, men nå er det klart at Martin Samuelsen vender hjem igjen til Haugesund. Det neste halve året blir 21-åringen FK Haugesund-spiller og gjør med det comeback i norsk fotball etter nesten sju år i utlendighet.

Og det er en meget fornøyd spiller som nå returnerer til hjembyen og hjemlandet.

- Det er jo laget mitt fra hjembyen, så nå som det åpnet seg en mulighet for å dra en annen plass å spille så er jeg veldig glad for å komme til FKH. 

Den teknisk slepne nysigneringen ser frem til å spille "FKH-fotball".

- Jeg ser på det som en morsom utfordring. Folk kjenner meg jo for de offensive kvalitetene jeg har og det jeg kan gjøre med ballen, men jeg har tatt steg på de andre områdene også og ønsker å fortsette med det. Da er Jostein Grindhaug og hans trenerteam de rette til å hjelpe meg.

Til England som 14-åring

Martin Samuelsen var tidlig et talent utover det vanlige og etter å ha tilbragt barneårene i Djerv 1919 og Vard tok han i 2012 steget fra aldersbestemt fotball hos sistnevnte til Manchester City og den engelske storklubbens fotballakademi. Etter tre sesonger gikk ferden videre til London-klubben West Ham og gjennom årene har Samuelsen siden blitt utlånt til flere klubber i det engelske divisjonssystemet.

MS 2 artikkel garderobe
Martin Samuelsen er klar for FK Haugesund. Foto: FK Haugesund

I august 2018 satte han kurs for nederlandsk Eredivisie og toppserieklubben VVV Venlo, før FK Haugesund og West Ham nå er enige om en utlånsavtale som innebærer at Martin Samuelsen ikler seg den blå og hvite FKH-drakten frem til og med 30. juni. 

Under sin tid i England har Martin Samuelsen representert det norske A-landslaget ved tre anledninger og scoret et mål med flagget på brystet. Han står også med åtte U21-landskamper og tilsammen 28 kamper på øvrige aldersbestemte landslag for Norge.

- Fint for Martin og fint for FKH

FKH-trener Jostein Grindhaug mener tidspunktet er riktig for Martin Samuelsen med tanke på å komme tilbake til Haugesund og byens beste fotballklubb.

- Jeg tror dette er en god løsning for både Martin og for oss. Han har spennende kvaliteter som vi har bruk for og hos oss får han trygge rammer og et godt utviklingsmiljø. Vi er alltid opptatt av å hente de beste lokale spillerne til klubben og Martin var veldig tydelig på at han ønsket seg til oss. Martins hjemkomst bør være noe som også faller i smak hos det lokale publikum. Han er en ballsikker og teknisk spiller som vi ønsker å få hentet det beste ut av og integrert i vår måte å spille på.

Martin Samuelsen har fått tildelt drakt nummer 11 i FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: