Ny danske på plass

Alexander Ammitzbøll har signert for FK Haugesund.

At FK Haugesund har utviklet seg til å bli et eldorado for danske spillere og trenere har vi sett mange eksempler på de siste årene, og nå er det klart for et nytt tilskudd til floraen av danske spillere i FKH-drakten.

Alexander Ammitzbøll (21) signerte nemlig en avtale som innebærer at angrepsspilleren kommer på lån fra den danske Superliga-klubben AGF Aarhus for hele 2020-sesongen. Signeringen fant sted på spillerhotellet hvor FK Haugesund har base i forbindelse med den pågående treningsleiren i Spania og den 187 centimeter høye 21-åringen slutter seg dermed til klubben med umiddelbar virkning.

Til AGF Aarhus som 17-åring 

FK Haugesunds nye spiss kommer opprinnelig fra Stilling like utenfor Aarhus og har foruten Stilling IF også rukket å spille for FC Skanderborg før han som 17-åring satte kurs for den danske storklubben Aarhus Gymnastikforening som har fem seriemesterskap å vise til i Danmark.

- Jeg ønsker å bidra til at laget vinner. Det er mitt hovedfokus, sier dansken om hans personlige målsetting for sesongen.

AA2
Alexander Ammitzbøll

Svarer til bestillingen

Sportslig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, forklarer at man har vært på jakt etter helt spesielle egenskaper når man har ønsket å supplere angrepsalternativene som klubben allerede besitter.

- Vi ønsker mer hurtighet og gjennombruddskraft på topp og Alexander er en spiller som har begge disse egenskapene som sin force. Erfaringene våre med å hente spillere fra dansk fotball har utelukkende vært gode de siste sesongene og vi er trygge på at også Alexander vil vise seg om en fin tilvekst til årets spillerstall.

Landskamper for Danmark

Ammitzbøll står med totalt 15 offisielle kamper for AGF Aarhus i hjemlig serie og cup og har bokført fem offisielle fem mål i Aarhus-drakten. Han har også representert Danmark på U20-nivå i fjor sommer.

I forbindelse med utlånsavtalen har FK Haugesund også sikret seg en opsjon på kjøp ved utlånsperiodens slutt. 

Annonse fra Eliteserien: