Rundet av mot Myggen

G16 slo Start i vårsesongens siste kamp.

Første del av sesongen i Nasjonal Serie for FK Haugesunds G16-lag er unnagjort. Avdeling tre bestod foruten FKH også av Sandnes Ulf, Start, Mjøndalen, Viking og Lillestrøm og startet opp seriespillet i midten av april. Når alle lag hadde møtt hverandre en gang ved utgangen av mai dannet tabellen siden grunnlaget for veien videre i den nasjonale serien gjennom sommeren og høsten.

Andreas Endresen og de øvrige FKH-spillerne vant to og tapte tre av vårens kamper og ble til slutt nummer fire i sin avdeling, hvilket innebærer at veien videre går via nasjonalt B-sluttspill og motstandere som Molde, Brann, Lillestrøm, Strømsgodset og Sandefjord gjennom sommeren og høsten.

Avsluttet vårsesongen mot "Myggen"

Vårsesongens siste kamp endte med 6-3 seier over Start - et Startlag som ledes av en ikke helt ukjent Erik "Myggen" Mykland - etter en kamp hvor FK Haugesund til tider var veldig gode, både med ball og i presspillet. Andreas Endresen tegnet seg for tre scoringer på Sparebanken Sør Arena, Sondre Klaussen Øvrebø scoret to og Vegard Solheim ett.

FKH-trener Øyvind Hompland er godt fornøyd med det spillerne hans har levert så langt i 2019.

- Vårsesongen har vært fin. Vi endte tilslutt på 4. plass i vår pulje med to seire og tre tap. Mange spillere har fått prøvd seg mot landets beste 16-åringer og vi har kommet bra ut av det selv om vi har en stor andel av 04-spillere i troppen vår. I tillegg har vi også benyttet oss av noen 05`ere i enkeltkamper hvor det har trengtes. Noen av disse blir nok overmatchet, spesielt på fysikk, men de har kommet ut av det med hevet hodet, og har stått i krigen selv om de har møtt spillere som er et og to år eldre og naturlig nok større, raskere og sterkere. Dette viser en mental styrke som de kommer til å vokse mye på i fremtiden.

Hompland
G16-trener Øyvind Hompland

G16-treneren ser også frem til fortsettelsen gjennom sommeren og høsten og ser flere potensielle A-lagsspillere i spillergruppa han disponerer.

- Jeg er enormt fornøyd med spillergruppen og måten de jobber knallhardt i hverdagen for å utvikle seg videre som fotballspillere. Den treningskulturen disse guttene klarer å skape er jeg sikker på kan være med å hjelpe til at flere av dem kan bli A-lagsspillere innen noen år.

Skryter av samarbeidsklubbene

Hompland er klar på at arbeidet som gjøres ute i samarbeidsklubbene er av uvurderlig betyding for talentutviklingen som drives i FK Haugesund.

- Samarbeidsklubbene rundt omkring som er flinke til å «sette spilleren i fokus», noe som er viktig for at vi sammen skal legge til rette for en hverdag som skaper morgendagens publikumsfavoritter. Nå gleder vi oss til en spennende høstsesong, hvor vi får mange muligheter til å utvikle oss videre i kamper mot Brann, Molde, Strømsgodset, Lillestrøm og Sandefjord!

Neste kamp for FKH G16 er hjemme mot Strømsgodset 7. juni.

Annonse fra Eliteserien: