Seier i Spania

Kristoffer Gunnarshaug på venstreback da FK Haugesund slo Dalian Yifang med 3-2.

Ulrik Fredriksen trakterte høyrebacken og Kristoffer Gunnarshaug fikk ansvaret på motsatt side da et redusert FK Haugesund møtte Dalian Yifang på Marbella Football Center søndag kveld.

Med både Thore Pedersen og Mikkel Desler uaktuelle til kampen og Alexander Stølås fortsatt ikke fullt match fit, måtte Jostein Grindhaug omdisponere spillere og komponere den bakre fireren etter beste evne før møtet med kineserne.

På topp startet Ibrahim Shuaibu på bekostning av nyankomne Benjamin Källman og tegnet seg for kampens første mål, men finnen skulle etterhvert komme innpå og også han markere seg med scoring i oppgjøret.

Det første kvarteret trillet FK Haugesund mye ball, mens motstanderne fra Kina løp mye i mellom uten å komme skikkelig inn i spillet.

K
Benjamin Källman med innhopp og scoring i debuten.

Shuaibu åpnet ballet

Det var derfor lite å si på at FK Haugesund gikk opp til 1-0 i det 25. spilleminutt i det Ibrahim Shuaibu var sistemann på ballen inne i boksen etter corner. Frem til dette tidspunktet hadde gulkledde haugesundere styrt det meste ute på Marbella Football Center.

Like før pause skulle dog Dalian Yifang utligne med en skikkelig suser oppe i vinkelen. Dermed 1-1 ved halvgått løp.

Etter hvilen startet det hele i et meget bedagelig tempo og virkelig farlig ble det ikke før Benjamin Källman - kun minutter etter å ha blitt byttet inn cirka midtveis i andre omgang - satte inn sitt første mål i FKH-drakten. FK Haugesund tilbake i føringen.

Kristoffer Velde både sørget for straffe og ekspederte den siden kontant i mål til 3-1 i det 77. minutt, og kampen så lenge ut til å ebbe ut med tomålsseier til Jostein Grindhaug & Co, men i sluttminuttene reduserte Dalian Yifang én gang.

Dermed endte det med seier 3-2 til FK Haugesund på Marbella Football Center i møte med et variabelt kinesisk lag.