Signerte proffkontrakter

Ung kvartett har passert en milepæl på veien mot å bli Eliteserie-spillere.

Det er mange merkedager i livet til en fotballspiller. Den første kampen. Den første scoringen. Og for noen ytterst få utvalgte - den første proffkontrakten. En milepæl for en ung, fremadstormende fotballspiller og definitivt et tidsskille når man fortsatt befinner seg i begynnelsen av tenårene.

Som for Benjamin Bygnes (15). André Hovland Lønning (15). Asbjørn Engenes (15). Og Andreas Endresen (16).

Fire produkter av arbeidet som gjøres i henholdsvis Kopervik IL, Bømlo IL, Sveio IL og Skudenes UIL og alle blant landets største talenter - noe uttakene til de respektive lands- og skyggelandslag denne våren er et bevis på.

I pausen i lørdagens kamp mot Brann på Haugesund Stadion ble kvartetten presentert i sammenheng med at de nylig har signert proffkontrakter med FK Haugesund - noe som utvilsomt falt i smak hos FKH-supporterne på tribunen.

Kvartetten

André Hovland Lønning kommer opprinnelig fra Bømlo IL, men har i en periode hospitert på G16-laget til FK Haugesund. Denne våren ble han tatt ut på det norske G15-landslaget i forbindelse med en turnering i mellom-Europa i april. Bømlingen tegnet seg for fire kamper og en scoring med flagget på brystet.

Benjamin Bygnes har de siste sesongene vært spiller på FK Haugesunds aldersbestemte lag, men er opprinnelig fra Kopervik. Tidligere har han blant annet vært på treningsopphold i portugisiske Benfica og denne våren har han også fått prøve seg på FK Haugesund 2 som spiller seriefotball i 4. divisjon. Denne våren har Bygnes også blitt innkalt til samling for det norske G15-landslaget. 

IMG_1921
Fra venstre: Asbjørn Engenes (Sveio IL), André Lønning Hovland (Bømlo IL), Benjamin Bygnes (Kopervik IL) og Andreas Endresen (Skudenes UIL).

Keepren Asbjørn Engenes fra Sveio blir av FK Haugesunds keepertrener Espen Skistad beskrevet som en spiller som har hatt "en rivende utvikling de siste årene og helt fortjent har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen". Tidligere i vår var også Engenes innkalt på samling med det norske G15-landslaget.

Andreas Endresen kommer opprinnelig fra Skudeneshavn, men har de siste sesongene spilt for FK Haugesunds aldersbestemte lag. Denne sesongen har han alternert mellom å spille for både G16-laget og FKH 2. Tilbake i mai spilte han tre landskamper for det norske G16-landslaget i forbindelse med en firenasjonersturnering i Kroatia.

Sjelden kost

FK Haugesunds daglige leder Eirik Opedal sier at det hører med til sjeldenhetene at man tilbyr proffkontrakter til så unge spillere.

- Det er veldig sjelden at 15- og 16-åringer tilbys proffkontrakter i norske fotballklubber - også hos oss - men er et tydelig signal på at dette er spillere vi har veldig stor tro på. Det gror veldig godt i fotballen på Haugalandet og i Sunnhordland og arbeidet som gjøres ute i breddeklubbene har aldri vært bedre. André, Benjamin, Asbjørn og Andreas er alle blant landets største talenter i sine årsklasser og er spillere vi håper og tror skal utgjøre fremtiden i FK Haugesund.

 

Annonse fra Eliteserien: