Veien videre

Dette er den nye hverdagen i FK Haugesund.

Mandag og onsdag denne uken gikk FK Haugesund til det skritt å sende ut permitteringsvarsel til henholdsvis administrativt ansatte og spillere/trenere. Permitteringsvarslene kommer som følge av de økonomiske utfordringer klubben står ovenfor grunnet utsatt seriestart, sviktende inntekter og et samfunn som i stor grad er nedstengt på ubestemt tid.

Permitteringsvarslene innebærer at FK Haugesund i tiden fremover kommer til å kjøre en minimumsbemanning som kun er egnet til å ivareta helt grunnleggende funksjoner mtp klubbdrift og sportslig satsing i påvente av at hverdagen normaliseres og fotballen på ny begynner å rulle over det ganske land.

Redusert bemanning

Foruten daglig leder John Harald Log og salgssjef Øyvind Stråbø kommer også sportslig leder Eirik Opedal og akademisjef Søren Lykke til å jobbe i reduserte stillinger. Alle øvrige ansatte er helt permittert.

Samtlige spillere og trenere – herunder trenerkreftene i FKH Akademiet – er også permittert, med unntak av fem a-lagsspillere.

Det vil være en fortløpende vurdering om klubben vil gå til ytterligere permitteringer fremover.

Vanskelige avgjørelser

Vi opplever dette som særdeles krevende, men ekstraordinære tider krever vanskelige avgjørelser.

FK Haugesund er en liten klubb med små ressurser, nærmest som en familie å regne, hvor det å ta vare på hverandre og vise omsorg er en høyt respektert verdi. Nettopp derfor ser vi oss nødt til å trygge fremtiden for våre ansatte ved å sørge for at kostnadsstrukturen i klubben gjøres mest mulig håndterlig.

Dette kan for mange oppleves både urettferdig og vanskelig, men vi er vårt ansvar bevisst og forsøker å ivareta alle involverte parter på en best mulig måte.

Norsk Toppfotball har som mål at fotballhverdagen returnerer for fullt i april og at Eliteserien sparkes i gang første helgen i mai. Dette kan naturlig nok bli ytterligere forskjøvet gitt utviklingen av koronaviruset.

Kontaktpersoner:

Leiv Helge Kaldheim, styreleder i FK Haugesund – tlf. 900 59 089

John Harald Log, daglig leder i FK Haugesund – tlf. 915 25 710

Annonse fra Eliteserien: