Venstreback mønstrer på FKH-skuta

Stian Ringstad klar for FK Haugesund.

Fredag falt nok en brikke i spillerlogistikken på plass i FK Haugesund da Stian Ringstad (27) signerte en avtale som binder han til klubben ut sesongen 2019. Venstrebacken kommer fra Strømsgodset og har tidligere spilt for såvel Sporting Club Braga i Portugal og Lillestrøm Sportsklubb. Han har også tilbragt deler av 2018-sesongen på lån i Sandefjord.

Banner

Sportslig leder Eirik Opedal bekrefter at man har jobbet målrettet med å hente en venstreback etter spesifikke kriterier.

- I Stian får vi en offensiv back med en veldig god venstrefot  -  noe vi har vært på jakt etter i denne posisjonen siden skaden til Alexander. Han kommer til Haugesund med mye erfaring og er som våre signeringer en spiller vi tror vi kan klare å hente veldig mye ut av og få tilbake på tidligere toppnivå. Maksnivået til Stian er veldig høyt og han blir en viktig bidragsyter for oss denne høsten.

Ringstad 3
Da er det offisielt. Stian Ringstad er araber.

Kjenner Haugesund som motspiller

FK Haugesunds nyeste signering har både gode og dårlige minner fra Haugesund Stadion fra sine tidligere visitter som gjestende spiller.

- Jeg scoret faktisk mitt første offisielle mål for Lillestrøm her på Haugesund Stadion tilbake i serieåpningen i 2014. Jeg tror det endte 1-1 den gang. Når det er sagt har Haugesund Stadion alltid vært en arena det har vært tungt å komme til. Litt på grunn av vestlandsværet, men mest fordi du alltid vet at det blir en krig og et blodslit når du spiller her. Nå gleder jeg meg til å spille for hjemmelaget her på stadion fremover, sier Ringstad når han for første gang poserer i FKH-drakten nede ved gressmatta.

Innholdsrik CV

Stian Lunder Ringstad kommer fra Nes på Romerike og startet karrieren i den lokale klubben Haga. Etter fem sesonger i Eidsvold Turn ble han Lillestrøm-spiller som 17-åring i 2009 og tilbragte sju sesonger på Åråsen.

Vinteren 2016 signerte 27-åringen for portugisiske Sporting Club Braga, men returnerte et år senere til norsk fotball og Strømsgodset.

Totalt står Stian Ringstad med 171 opptredener i norsk Eliteserie og cup - samt med sju kamper i portugisisk toppserie. 

Han står også med en A-landskamp for Norge samt 29 landskamper for aldersbestemte landslag.

Annonse fra Eliteserien: