17-åring hentes opp i a-stallen

Vegard Solheim tar steget fra rekrutt- til a-laget.

Annonse:

Torsdag 17. februar 2022 blir trolig en dag Vegard Solheim kommer til å huske lenge. Tidligere i dag fikk nemlig 17-åringen beskjed av klubbens sportslige ledelse at han hentes permanent opp i FK Haugesunds a-stall for kommende sesong.

Solheim som tidligere har vært en del av FK Haugesunds G18- og rekruttlag har helt siden i fjor sommer trent jevnlig med a-laget og også fulgt denne sesongens sesongoppkjøring sammen med a-lagsspillerne. 

Nå blir a-laget offisielt midtbanespillerens faste treningsmiljø og arena.

- Vegard er en spiller med veldig gode holdninger til både trening og egen utvikling som har tatt store steg i akademiet vårt de siste årene. Han er en spiller med gode basisferdigheter og er på tross av sine 17 år også fysisk godt nok rustet for en treningshverdag med Eliteserie-spillere, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Mads Solheim 2.png
Vegard Solheim kan nå smykke seg med tittelen "a-lagsspiller".

Opprinnelig Skjold-produkt

Solheim kommer opprinnelig fra Tysvær og spilte barne- og ungdomsfotball i Skjold før han til sesongen 2020 meldte overgang til FK Haugesund hvor han siden har vært en del av G18- og rekruttlaget.

- Dette er også en fin fjær i hatten til alle i Skjold som har hatt med Vegard å gjøre opp gjennom karrieren og til de ansvarlige i Kraftakademiet som har vært med og utvikle nok en lokal unggutt til å bli a-lagsspiller i FK Haugesund. Ikke minst bør det også inspirere andre lokale unggutter som ønsker å legge ned jobben som må til for å følge i Vegards fotspor, sier Opedal.

Annonse fra Eliteserien: