Bull

"Bull" er ny assistenttrener

Espen Bull-Tornøe er Jostein Grindhaugs nye makker.

Annonse:

Etter seks år som FKH 2-trener tar Espen Bull-Tornøe steget opp og blir ny assistenttrener i FK Haugesund. Mandag formiddag var «Bull» i gang for fullt i sin nye rolle i Storhall Karmøy.

- Jeg gleder meg veldig. Det er en spillergruppe med mye potensiale som det skal bli veldig spennende å jobbe med. Oppkjøringen så langt har sett veldig bra ut og jeg ønsker å være med og bygge videre på det Jostein og Sebastian allerede har begynt på. Jeg står for mye av det samme når det gjelder filosofi og spillestil, men jeg ønsker også å komme inn og bidra til noen endringer, sier FK Haugesunds nye assistenttrener.

Seks års fartstid

Få kjenner FK Haugesund bedre enn Espen Bull-Tornøe som allerede i 2015 ble en del av klubbens utviklingsavdeling etter å ha kommet fra jobben som A-lagstrener for Åkra. «Bull» kan også se tilbake på en lang spillerkarriere – i all hovedsak i Vard-drakten.

- Jeg står i utgangspunktet for en fotball der vi ønsker å dominere med ball og jeg synes det er veldig bra at Jostein har utviklet det i den retningen det siste året og ønsker å være med og videreutvikle det enda mer og jeg ønsker også å ta med meg litt av tenkningen i Akademiet og dette som går på å videreutvikle hver enkelt spiller. Det er alltid mer å hente ut av spillergruppa.

Bull 1600
Espen Bull-Tornøe er ny assistenttrener i FK Haugesund.

Allerede forrige sesong var den nye assistenttreneren ofte å se på treningsfeltet til A-laget og fungerte i en periode også som hjelpetrener da Sebastian Brydegaard midlertidig vikarierte som hovedtrener på kampdag.

- Jeg er først og fremst veldig glad i å være fotballtrener og det å være på feltet og kjøre økter. Som trener er jeg også veldig interessert i det taktiske spillet, motspillet og alt som ligger i den biten av fotballen. Som assistenttrener ønsker jeg å være arbeideren som gjør at Jos kan ta de store avgjørelsene og rollen er utformet akkurat slik som jeg trigges av; nemlig det å først og fremst være fotballtrener. Og så ser jeg det som en stor fordel at jeg allerede kjenner Jos, vet hvordan han vil ha det og kan bidra til å sy ting best sammen rundt han.

Kjenner klubbkulturen

Sportslig leder Eirik Opedal ser det som en stor styrke at det kommer inn en assistenttrener som allerede kjenner klubbkulturen, spillerne og støtteapparatet.

- Espen er en faglig sterk trener, som aldri gjør noe halvveis. Han er tydelig på feltet og i sine forventinger til spillerne. I mylderet av trenere der ute er det viktig å få inn noen som kjenner klubben, hvordan vi jobber, rammevilkårene og hvordan vi best utnytter ressursene vi har for å oppnå sportslig suksess. «Bull» har alt dette i blodet og vil dessuten være et bindeledd til akademiet. Vi ønsker alltid å bli bedre på å få frem unge haugalendinger og Bull skal ha mye av æren for at Velde, Krygård og Gunnarshaug har tatt steget opp de siste årene, sier Opedal.

Med Espen Bull-Tornøe som ny assistenttrener overtar Christian Grindheim som ny hovedtrener for FKH 2/G19-laget i FKH Akademiet.

Annonse fra Eliteserien: