CA 1

Chris-André er FK Haugesunds e-sportspiller

FK Haugesund er med når eSerien starter denne helgen.

Annonse:

Chris-André Skogland (25) skal representere FK Haugesund i eSerien 2024. Der skal han prøve å bli landets beste i EA SPORTS FC™ 24 (tidligere FIFA) på Playstation 5.

eSerien.no: se nyheter fra eSerien på de offisielle nettsidene

Skogland kvalifiserte seg tidligere i vinter gjennom kvalfiseringsturneringer i regi av Good Game og ble med det FK Haugesunds representant i eSerien som starter opp denne helgen.

Hvis Skogland siden går helt til topps vil han med det også sende FK Haugesund til gruppespillet i eChampions League i sesongen 2024/25.

To helger med gruppespill

I tillegg til åtte spillere som kvalifiserte seg, hvorav Skogland er en, er åtte spillere forhåndskvalifisert, basert på FC Pro-kvalifiseringene høsten 2023. De 16 spillerne representerer hver sin klubb fra den norske fotballfaunaen.

Skogland og FK Haugesund skal møte Lørenskog, Brann, Tromsø, Sogndal, Kristiansund, Aalesund og Viking i gruppespillet de neste søndagene, mens den andre gruppen består av Bodø/Glimt, Rosenborg, Raufoss, KFUM, Bryne, Åsane, HamKam og Lyn.

Det spilles to kamper mot hvert lag, over to helger. FK Haugesunds kamper i gruppespillet går søndag 7. april og søndag 14. april.

eSerien: se søndagens kamper direkte på Twitch

De fire beste fra hver gruppe går siden videre til sluttspillet, som blir avholdt fysisk på Off-Pitch Arena i Oslo, 27. og 28. april. Vinneren av eSerien belønnes med en plass i gruppespillet til eChampions League og en plass i Play-In til FC Pro World Championship.

CA 2.jpg
Chris-André Skogland er klar for eSerien.

- Jeg går jo for å vinne

Chris-André Skogland er på ingen måte ukjent med å spille e-sport på vegne av norske fotballklubber. Da den første utgaven av e-sportserien startet opp i 2019 representere han faktisk Viking i den aller første utgaven av konkurransen. Mye fordi FK Haugesund ikke deltok den gang.

- Det var litt rart ettersom jeg er FK Haugesund-supporter, men det var den eneste muligheten den gang. Opplegget i Viking passet meg veldig bra der og da siden FK Haugsund ikke valgte å være med i den første utgaven av eSerien. 

Nå er derimot FK Haugesund-drakten på når Skogland skal i aksjon førstkommende søndag og siden på ny neste helg. Og får han det som han vil stopper det ikke der.

- Jeg meldte meg på kvalifiseringsturneringene tidligere i vinter og kvalifiserte meg gjennom den tredje og siste etter at jeg ikke hadde lagt alt for mye innsats i de to første forsøkene. I den tredje turneringen nådde jeg finalen og var med det også kvalifisert. Målet mitt i Eserien er å komme til sluttspillet og møte folk fra de andre klubbene som jeg kjenner fra eSportmiljøet der. Jeg går jo for å vinne, sier Skogland som kan se tilbake på en andreplass i NM fra tidligere. 

Enklere og mer publikumsvennlig format

Daglig leder Martin Fauskanger forklarer hvorfor FK Haugesund er med i den nye utgaven av eSerien.

- Formatet på denne utgaven av eSerien er et helt annet enn det var da man startet opp den første eSport-ligaen tilbake i 2019. Veien for menigmann til å kunne ta del i og følge konkurransene er mye enklere og vi vet jo at mange av våre supportere spiller FC24/FIFA. De synes det er veldig stas at vi nå også er med i eSerien, sier Fauskanger.

Søndag smeller det altså når Chris-André Skogland og FK Haugesund skal måle krefter mot landets beste spillere.

Annonse fra Eliteserien: