Dansk midtstopper sjekker inn

Benjamin Tiedemann Hansen er FKH-spiller.

Spillerstallen for sesongen 2019 begynner sakte, men sikkert å ta sin endelige form. Det nyeste tilskuddet til FK Haugesund heter Benjamin Tiedemann Hansen og ankommer fra den danske Superliga-klubben FC Nordsjælland.

25-åringen har inneværende sesong spilt 13 kamper for den danske klubben - hvorav ti i den hjemlige serien og tre i kvalifiseringen til Europa League.

I tillegg til primærposisjonen som midtstopper har den nyankomne dansken også erfaring som venstreback.

Startet karrieren som tre-åring

Midtstopperen er kjent hjemme i Danmark som et skikkelig treningsprodukt og startet fotballkarrieren allerede som treåring i Skovby GF. Deretter gikk ferden videre til Bogense G & IF før han som 12-åring sluttet seg til Näsby Boldklubb. Der skulle han stifte bekjentskap med nåværende assistenttrener i FK Haugesund - Sebastian Brydegaard. 

Som 15-åring fortsatte karrieren i Vejle Boldklubb, siden i Boldklubben Marienlyst og dernest i FC Fredericia på nivå to i det danske divisjonssystemet.

Sommeren 2017 ble han siden hentet av den danske toppserieklubben FC Nordsjælland hvor han totalt står med 34 kamper i løpet av halvannen sesong. Nå fortsetter Tiedemann Hansen karrieren i FK Haugesund.

- Ser frem til å komme i gang

Det var en veldig fornøyd danske som mandag skrev under en kontrakt som binder han til FK Haugesund ut sesongen 2021.

- Jeg ser frem til å komme i gang. Jeg har fulgt litt med på norsk fotball og tror kvalitetene mine vil komme godt til sin rett her i Norge, sier Tiedemann Hansen i forbindelse med signeringen

FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug tror 25-åringen vil passe godt inn i klubben og norsk fotball.

- Benjamin er en smart og duellsterk spiller. Han er også god med beina og en ledertype på og utenfor banen. Han har aldri vært av de største talentene, men er en spiller som takket være viljestyrke og hardt arbeid har gått den lange veien for å bli en veldig god fotballspiller. Slike spillertyper passer veldig godt inn hos oss i FK Haugesund, sier Grindhaug som så Tiedemann Hansen i aksjon for første gang høsten 2017.

Benjamin Tiedemann Hansen har sin første trening med nye lagkamerater tirsdag formiddag.

FKH.no kommer med et lengre intervju med Tiedemann Hansen i løpet av ettermiddagen.

Annonse fra Eliteserien: