- En fantastisk gjeng å være trener for

G16-laget er tilbake fra Skandinavisk Mesterskap.

Motstanden fra Danmark og Sverige viste seg som ventet å være meget god da FK Haugesund deltok i Skandinavisk Mesterskap for U17 i svenske Elfsborg fra 7. til 11. desember. Der hadde FK Haugesund kvalifisert seg i egenskap av å være nasjonal G16-mester denne sesongen.

Turneringen ga en meget god pekepinn på nivået i land det er naturlig å sammenligne seg med, og selv om FKH-spillerne som har gjort det til en god vane å vinne sine kamper i møte med norsk motstand opplevde at resultatene gikk i motstanderens favør denne gang var konklusjonen til trener Øyvind Hompland likevel klar etter mesterskapet:

- Dette er en fantastisk gjeng å få være trener for.

Danske fotballferdigheter

Allerede i åpningskampen ble standarden satt med FC København. Det danske hovedstadslaget holdt et meget høyt nivå og skulle siden ta seg helt til finalen i turneringen. Etter at danskene tok ledelsen i åpningskampen utlignet Roy Warholm kort tid etter for FK Haugesund, men to danske scoringer etter pause bidro til tap 1-3 mot dansk fotballs flaggskip på fotballfronten.

Dag to ventet nok en dansk motstander; denne gang Odense Boldklub og nok en gang møtte man et kvalitativt sett meget bra dansk lag. FK Haugesund tok ledelsen etter 11 minutters spill etter et fantastisk angrep som startet hos keeper Einar Fauskanger og endte opp med at Jakob Simonsen kunne bredside inn ledermålet. Et smykke av en scoring!

Odense skulle dog komme sterkt tilbake og vant oppgjøret til slutt 4-1.

Med til historien hører det at de danske lagene i turneringen var G17-lag mens de norske og svenske lagene holder G16-nivå i aldersklassifiseringen.

Homp.jpg
Trenerduoen Daniel Mikkelsen og Øyvind Hompland kan se tilbake på en meget utbytterik turnering.

2 x Sverige

Fredag var det hviledag før svenske Hammarby ventet i siste gruppespillskamp lørdag. Det viste seg å bli en kamp som FK Haugesund, utifra spill og sjanser, burde vunnet, men som endte med at svenskene til slutt trakk det lengste strået (5-4). Målscorere for FK Haugesund; Fabian Jakobsen, John Thomas Kvinnesland, Roy Warholm og Mathias Myklebust.

Søndag morgen ventet så plasseringskamp mot Halmstad fra Sverige - en kamp som endte 3-3, men som "Söta Bror" vant etter straffesparkkonkurranse. David Øren, Jakob Simonsen og Troy Engseth Nyhammer med scoringene til FK Haugesund i avslutningskampen. 

Fornøyd trener

Trener Øyvind Hompland kan se tilbake på en meget utbytterik turnering.

- Selv om det ble tre tap og en uavgjort er vi veldig fornøyd med oppholdet i Sverige. Vi skulle selvfølgelig ønske at resultatene ble bedre, men læringen vi tar med oss hjem er gull verdt. Spillerne vi har møtt her er generelt litt mer fysiske, bedre i trange rom og mer taktisk skolert enn de vi normalt møter hjemme. Vi har fått noen nye referanser som gjør at vi kan reise hjem å gjøre vår egen treningshverdag enda bedre, sier Hompland.

Selv med utfordringer i form av sykdom i troppen sitter trenere og spillere igjen med en god følelse etter å ha målt seg mot de aller beste i Skandinavia.

- Vi har slitt med mye sykdom i troppen, men samtlige 21 spillere fått en smakebit på nivået i løpet av oppholdet. Sosialt har oppholdet også vært gull verdt, og det virker som at guttene går veldig godt sammen. Selv om mye har handlet om selve kampgjennomføringen, er jeg sikker på at oppholdet har knyttet denne gruppen enda tettere sammen inn mot neste års sesong. 

Det var til slutt IFK Gøteborg som kunne krone seg som skandinaviske mestere etter å ha beseiret FC København i finalen.

Annonse fra Eliteserien: