- En veldig spennende mulighet

Bilal Njie er innkalt til det somaliske landslaget.

Søndag annonserte den somaliske landslagssjefen Rachid Lousteque troppen som skal samles i Marokko kommende uke. Blant de 35 navnene på oversikten finner vi også Bilal Njie. 25-åringen som har somalisk mor er med det innkalt til landslagsspill for første gang i karrieren.

- Det somaliske forbundet tok kontakt første gang i mai for å forhøre seg om det kunne være aktuelt å representere landslaget deres. Det bekreftet jeg at det var så nå skal jeg på min første samling til uken. Det er først og fremst en treningsleir som forberedelse til VM-kvalifisering i november, men vi skal også spille to treningskamper i løpet av samlingen.

Squad Somalia.png
Den somaliske landslagstroppen til neste ukes samling i Marokko.

Spillere med tilhold over hele verden

Den somaliske troppen som samles består av spillere med tilhold i både USA, Australia og Europa og foruten Njie er flere av de øvrige spillerne ferske i landslagssammenheng. Målet er å kvalifisere landet til det første verdensmesterskapet i landets historie.

- Jeg vet veldig lite om landslaget, men det er kombinasjonen av både det sportslige og eventyret i det å representere landet som gjør det attraktivt. Jeg har aldri spilt på noe aldersbestemt landslag tidligere så for meg er dette en veldig spennende mulighet. Målet mitt er å bli en del av troppen som skal spille kvalifikasjonskamper i november, sier FK Haugesund-angriperen som gjennom sin gambiske far også kunne representert Gambia i landslagssammenheng.

Nå har valget falt på Somalia som i november møter Algerie og Uganda i sine første VM-kvalifiseringskamper.

Annonse fra Eliteserien: