Enda en Bremnes-gutt med proffkontrakt

Pål Engseth Lie nådde milepæl.

Han er riktignok fortsatt kun 15 år, men Pål Engseth Lie fra Bømlo rangeres som en av landets aller beste midtstoppere i sin årsklasse og har denne sesongen også etablert seg på det norske G15-landslaget. Før sesongen 2022 er helt over rekker midtstopperen dessuten å nå enda en milepæl i karrieren; nemlig å signere sin første proffkontrakt.

Skryter av Bremnes 

Mandag ettermiddag var Engseth Lie på plass på Haugesund Sparebank Arena for å sette signaturen sin på en treårskontrakt og kroner med det et allerede innholdsrikt fotballår som har sett bømlingen både få representasjonsoppgaver for Norge og bli mester med FK Haugesund i årets nasjonale G16-serie.

- Pål er en spiller med en veldig sterk tilstedeværelse på banen og har vært veldig god etter at han kom fra Bremnes IL før denne sesongen. Denne proffkontrakten er en stor fjær i hatten, aller mest for spilleren selv som tilbys kontrakt i veldig ung alder, men også til Bremnes IL som nok en gang har fostret frem en av landets aller beste spillere i sin årsklasse. Vi ser veldig frem til å følge Pål videre i utviklingen som spiller, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

Pål E Lie 2.jpg
Pål Engseth Lie (15) har skrevet proffkontrakt.

Pål Engseth Lie har tilbragt mesteparten av karrieren hjemme i Bremnes IL, men meldte overgang til FK Haugesund før sesongen 2022. Denne sesongen har 15-åringen vært sterkt toneangivende i et G16-lag som kan gjøre hevd på å være best i landet og har både fått kamper med flagget på brystet samt deltatt på landslagssamlinger gjennom året.

Elsker forsvarsjobben

G16-trener Øyvind Hompland nevner særlig Engseth Lies vilje til å "forsvare territoriet" når han skal trekke frem 15-åringens fremste kvaliteter.

- Pål er en type spiller som elsker forsvarsjobben. Han har en ekstrem ærgjerrighet som forsvarsspiller og gir alltid 100% når det kommer til det å rydde opp i bakre rekker, blokkere skudd o.l. Han er dessuten en spiller med stor ro og med god pasningsfot, så han har veldig mye av både den tradisjonelle og den moderne midtstopperen i seg. 

Pål Engseth Lies kontrakt med FK Haugesund løper fra 1. januar og strekker seg ut sesongen 2025.

Annonse fra Eliteserien: