FK Haugesund skifter til Umbro

Etter et opphold på seks år returnerer Umbro som utstyrsleverandør i FK Haugesund.

Fra og med kommende sesong kommer FK Haugesund igjen til å benytte seg av drakter og treningsutstyr med den karakteristiske Umbro-diamanten på høyre side av brystet. 

Dette etter at Umbro har inngått en femårig avtale som ny utstyrsleverandør til FK Haugesund.

Umbro er på ingen måte et ukjent blad for FK Haugesund. De var nemlig leverandør av utstyr helt fra den spede begynnelse i 1994 og frem til og med sesongen 2014 - uavbrutt gjennom totalt 20 år.

I Norge er det det Vennesla-baserte firmaet Scan Trade som står for distribusjonen av Umbro. Scan Trade omsetter for ca. 450 millioner og har klubbavtale med over 500 klubber i Norge. FK Haugesund havner således i godt selskap sammen med Aalesund og Mjøndalen i Eliteserien.

Umbro 2.jpg
Foto: Haakon Nordvik

Fornøyde parter rundt bordet

FK Haugesunds daglige leder, John Harald Log, legger ikke skjul på at han er fornøyd med avtalen som er inngått.

-  For FK Haugesund er dette tidenes største utstyrsavtale. Umbro gir oss både forutsigbarhet, nok utstyr til å dekke alle klubbens lag samt gode, konkurransedyktige priser. Vi er svært godt fornøyd med avtalen, sier FK Haugesunds daglige leder. 

Log forteller at det nye utstyret snart vil være tilgjengelig også for supporterne.

-  Supporterartikler vil være i salg fra nettbutikken vår hos Umbro i tillegg til at FKH-butikken snart vil bli fylt opp med det nye utstyret. Kommende sesongs drakter vil bli lansert i løpet av desember og vi kan allerede nå love at de kommer med det lille ekstra, sier Log.

Umbro 3v2.jpg
Foto: Haakon Nordvik

Høy kvalitet - god logistikk

Også leder for Elite og Kjede i Scan Trade, Geir Nordahl er fornøyd med avtalen. 

 - Vi er selvsagt veldig fornøyde med å være tilbake som utstyrsleverandør i FK Haugesund. Vi har en stolt forhistorie sammen og skal skape en enda bedre fremtid med mange stolte øyeblikk. For oss er dette en spennende mulighet i tospann med en klubb som har utviklet seg mye de siste seks årene. Med Scan Trade og Umbro er klubben sikret både god logistikk og tilgang på utstyr av ypperste kvalitet, sier Nordahl. 

Umbro er et av verdens eldste sportsmerker og utstyrsgiganten ble etablert i Manchester som Humphrey Brothers Clothing så langt tilbake som i 1924. I dag selges det Umbro-varer til over 140 land og selskapet omsetter årlig for ca. 6 milliarder kroner på verdensbasis.

Utstyrsavtalen med Umbro strekker seg ut sesongen 2026.

FKH vil til slutt takke Macron for et godt samarbeid de siste 6 årene.

Annonse fra Eliteserien: